изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:34 EEST
Окончателно: ТV7 фалира!    
Новини „ТВ Седем“ ЕАД, която е собственик на телевизионния канал ТВ 7, е обявена в несъстоятелност от Софийския градски съд, показва справка в Търговския регистър. За дата на неплатежоспособност е приета 31.12.2015 г, информира topnovini.bg.

Решението е взето на 10.05.2016 г. от съдия Валерия Братоева при закрити врата. За временен синдик на дружеството е назначен Иво Лъчезаров Георгиев срещу месечно възнаграждение от 1000 лева. Първото събрание на кредиторите на „ТВ Седем“ ще бъде на 7 юни.

Производството по несъстоятелност е образувано по молба на „НОУ ФРЕЙМ МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ“ АД, която е на евродепутата и бивш шеф на телевизията Николай Бареков.

За телевизионното предаване „Валя и Моро превземат света“ дружеството дължи на „Суперфлай Продъкшън“ ООД 414 802,50 лева. Задълженията към „Междинна станция“ ООД пък са в размер на 709 818,44 лева за предаването „Къртицата: Презареждане“ и 119 993,28 лева за предаването с водещ Николета Лозанова „Поверително от NL”.

Дружеството е задлъжняло и към „НУРТС Диджитъл“, която е от групата на Корпоративна търговска банка (КТБ), за разпространение на телевизионната си програма в размер на 586 749,50 лева. КТБ също е присъединена като кредитор с иск от 2,4 млн. Евро.

Към края на миналата година „ТВ Седем“ е разполагало с 125 хил. лева в брой, като активите му са оценени на 1,874 млн. лева, по-голямата част от които са били заложени по кредит към КТБ.

Дружеството “Балкан Българска Телевизия” ЕАД, която държи лиценза на телевизионния канал NEWS 7, беше обявено в несъстоятелност през месец март. Тогава съдът определи 01.04.2014 г. за дата на изпадане в неплатежоспособност.

Собственик на “Балкан Българска Телевизия” ЕАД е “Краун Медиа” ЕАД, зад която пък седи едноименна кипърска офшорка. В официални изявления е ставало ясно, че бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев е собственик и на телевизията.

През лятото NEWS7 бе свалена от муптиплекса, а по-късно през годината синдиците на КТБ обявиха имущество на телевизията, както и на TV7, за продажба заради непогасен кредит.   http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Окончателно: ТV7 фалира! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди