изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:23 EET
Защо част от жените и мъжете плачат след секс?    
Любопитно Сексът би трябвало да бъде нещото, което да ни кара да се чувстваме горещо и повече от чудесно, нали? Това води до заключението, че половото сношение може да води след себе си само положителни емоции. Но благодарение на нова научна област, изследваща реакциите на хората след полов акт, със сигурност можем да кажем, че сексът не предизвиква само експлодиращи чувства, пише Cosmopolitan.Постсексуалната дисфория (следсексуално раздразнение/страдание, бел. а.) е медицинското наименование, което ще разглеждаме.

Оказва се, че е много често срещан, но недостатъчно изследван феномен от човешкия бит. Следсексуалното раздразнение може да се появи и при мъже, и при жени, като след половия акт те усещат тревога, стават агресивни или изпадат в депресивни състояния. Според специалистите в някои случаи хората стават неспокойни, защото сексът не е задоволил очакванията им. И въпреки че за състоянието не се знае много от научния свят, нека видим това, което е явно.

Големите момичета (и момчета) плачат

Понякога дори се чувстват зле след преживяване на нещо невероятно. Едно малко, но революционно по рода си изследване от октомври 2015 г. показва, че 46% (от 230 жени в колежанска възраст) поне веднъж в живота си са изпитвали следсексуалното раздразнение.

Това означава, че почти половината от жените в активна възраст са се чувствали или са попадали в състояния на меланхолия, безпокойство, агресия, депресия след секс, дори той да е бил хубав. Същите ефекти се наблюдават и при мастурбация.
Д-р Робърт Швайцер е водещ изследовател по този въпрос. Той съобщава, че на база изследванията си е получил резултат – 1% от изследваните пациенти (които всички са жени) всеки път след секс се борят със силни емоции. Според д-р Швайцер състоянието се наблюдава и при мъжете.

За изненада на специалиста, науката разкрива, че голям процент от хората са изпитвали постсексуална дисфория.
Д-р Швайцер казва, че хората описват медицинския феномен като „чувство на яд или срам“, а също и като „да загубиш част от себе си“. Един 20-годишен мъж написал история за постсексуалната дисфория в Ню Йорк Таймс, описвайки състоянието като „целодневна депресия“.

В общия случай става дума за невъзможност човек да се чувства добре в кожата си. Тези усещания невинаги са съпроводени със сълзи, както понякога има и сълзи без чувства. За феномена се знае малко и учените са объркани, но поне за едно са единодушни – следсексуалното раздразнение не трябва да е повод да се чувствате изолирани.

Плачът не е причина за раздяла

Това, което д-р Швайцер открива е, че можете да получите най-върховния си оргазъм с човека, когото обичате, и след това да изпаднете в ретрограда на Меркурий. Ученият смята, че „съществува зависимост между постсексуалната дисфория и връзки между хората“. Всъщност той изследва щастливи двойки, така че не се тревожете – раздразнението след секс не е знак, че трябва да се разделите с него или с нея.

Какво казва психологията?

Д-р Меган Флеминг е психолог и секс терапевт в Ню Йорк. Тя препоръчва когато усетим, че след секс се чувстваме разтревожени или раздразнени, да потърсим обективната причина за това дразнение. Възможно е тя да бъде в партньора или в заобикалящата среда. Оргазмът е сериозно освобождаване

Докато оргазмът може да се усети като натрупващо се и освобождаващо се удоволствие, той може да освободи заедно с насладата и други емоции. Д-р Флеминг сравнява това с тенджера под налягане и казва, че оргазмът може да катализира взрив на натрупалите се през деня, седмицата или месеца негативи, а комбинацията от появата на всички тези емоции да ни кара да се чувстваме зле.

В крайна сметка, какво като се чувствам зле след секс?

Ако наблюдавате в себе си феномена на следсексуалното раздразнение и се притеснявате, познайте какво – не е нужно. Не значи, че сте повредени, или че не се наслаждавате на всеки миг от половия си акт, нито пък че сексуалният ви живот е прецакан.

Означава, че вие (и вероятно част от всички, които познаваме) сте под влияние на един много мистериозен феномен, който върви срещу всичко, което досега сме знаели за вълнуващото преживяване секс.  http://www.blitz.bg

Кои са секс грешките на жените
Жените на диета имат по-голямо желание за секс
Ще се учим на оргазъм от... свинете
Ето кога една жена е напълно доволна от секса (18+)
Още любопитни факти за секса и жените
Вече има договор \\"Приятели за секс\\"
Нимфоманията е болест без лек
Малко известни факти за секса и оргазмите /18+/
Охлюв хвърля пениса си след секс, израства му нов
Къде се крие сексапилът според зодията
 


Сходни връзки

Защо част от жените и мъжете плачат след секс? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди