изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:15 EEST
Гъмжащ от котки плаж е топ дестинация на остров Сардиния (СНИМКИ)    
ЛюбопитноПриют за котки, граничещ с плажна ивица, се превърна в топ дестинация, тъй като туристите могат да галят мъркащите животни на пясъка в близост до морските вълни, пише в."Локъл", цитиран от БТА.

Приютът е разположен в рибарското селище Су Палозу на западния бряг на остров Сардиния. Той бе определен като седма най-добра дестинация по тези места от престижния американски туристически сайт TripAdvisor.



"Котките на Су Палозу" е името на фондацията, която стопанисва котешкото царство. Тя е получавала многобройни награди за грижите, които полага за своите питомци.

"Хората обичат плажовете и компанията на котки, така че това е формулата на нашия успех", изтъква Андреа Ацори, основал приюта през 2011 година. През последните 3 години местният плаж е бил посетен от 11 хиляди туристи.
 

По принцип котките се боят от водата, но тези от Су Палозу са израснали край вълните и не изпитват никакъв страх от морето. Те са тук от над един век и са били внесени навремето от рибарите, които имали проблем с гризачите.

Понастоящем тук са приютени 60 животни, половината от които са преки наследници на първите котки, настанени от рибарите. Посетителите на плажа-приют трябва да си направят предварителна резервация. Допускат се само групи по 10 души, като престоят им в компанията на котките е ограничен до половин час, за да не бъдат стресирани писаните.   http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Гъмжащ от котки плаж е топ дестинация на остров Сардиния (СНИМКИ) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди