изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:02 EET
Билдербергите спускат Кристалина за шеф на ООН (обзор)    
По света Кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН е била обсъждана по време на годишната среща на групата „Билдерберг“, която се провежда в немския град Дрезден, съобщават няколко европейски издания.

Според информацията темата за номинацията на Георгиева е била повдигната от бившия председател на Европейската комисия Жозе Барозу, който от няколко години присъства на събиранията на билдербергите. За настоящото събиране в листа за гостите фигурираше и името на Георгиева, която бе поканена на сбирката в качеството й на настоящ зам.-шеф на ЕК.

Съмненията, че нейната кандидатура е обсъдена, бяха потвърдени и от говорителя на комисията Мина Андреева.

„Мога да потвърдя, че наистина председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер (сегашният шеф, б.а.) и заместникът му Кристалина Георгиева са обсъдили възможността такъв въпрос да изникне (евентуална кандидатура за шеф на ООН, б.а.)“, заяви Андреева на пресконференция в Брюксел, цитирана от БТА. Тя допълни, че според нея Георгиева е много ангажирана с настоящата си работа и едва ли ще опита да се включи в борбата за челното място в ООН.

„Информацията, че г-жа Георгиева и г-н Барозу опитват да лобират за номинация, са слухове“, допълни Мина Андреева.

В момента кандидатурата на България за генерален секретар на Организацията на обединените нации е Ирина Бокова, която е и сегашен шеф на ЮНЕСКО. По правило една страна не може да има две номинации, но винаги е възможен вариантът Георгиева да бъде издигната от друга държава.

Групата на билдербергите е определяна като световното правителство в сянката от привържениците на конспиративните теории.

Всяка година клубът прави своите сбирки в различни части на света, като сега мястото е Дрезден. Сред по-известните гости са холандският крал Вилем-Александър, бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, шефката на МВФ Кристин Лагард, първият зам.-шеф на ЕК Франс Тимерманс. В списъка са премиерите на Холандия и Белгия - Марк Рюте и Шарл Мишел, турският вицепремиер Мехмет Шимшек, лидерът на гръцката опозиционна “Нова демокрация” Кириакос Мицотакис, германските министри Волфганг Шойбле, Томас де Мезиер, Урсула фон дер Лайен. В предишни години на срещите се появяваха Бил и Хилъри Клинтън, ексшефът на НАТО Андерс фог Расмусен.  http://www.trud.bg

 ВСИЧКО ЗА КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА

 


Сходни връзки

Билдербергите спускат Кристалина за шеф на ООН (обзор) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди