изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:19 EET
Масовата стрелба в Орландо ще бъде разследвана като терористичен акт    
По света В Орландо със стрелбата в нощен клуб ще бъде разследвана като терористичен акт. По време на гърмежите, случили се в щата Флорида са загинали около 20 души. Ето и какво каза Дани Банкс от департамента на правоприлагащите органи в щата Флорида:


„Всеки път, когато имаме десетки жертви в нашето общество, мисля, че можем да го квалифицираме като терористична дейност. Дали е вътрешна или международна е нещо, което ние ще разберем.“

Експлозия в обсадената гей дискотека! Стрелецът е убит

Мощна експлозия се е чула в района на нощен клуб „Пулс” в американския град Орландо, който е отцепен от полиция. Най-малко един стрелец и няколко заложници се намират вътре. Посетител на дискотеката разказа, че негов приятел е с кървяща огнестрелна рана и е останал вътре, съобщава RT.От полицията обявиха, че експлозията е била вследствие на контролиран взрив, който те са извършили.
 
Полицейски екипи са нахлули в дискотеката. Стрелецът е мъртъв. В операцията са участвали спецчасти и агенти на ФБР.
 
Съобщава се за голям брой загинали, но не се уточнява колко.
 
Както БЛИЦ съобщи, при масовата стрелба, открита в гей дискотеката, са пострадали най-малко 20 души. Смяташе се, че доста от тях са останали заложници на стрелеца. Екшънът започнал около 2 ч. през нощта местно време.
 
Според информация от официалната страница на „Пулс”, нападателят е бил с автомат. От там твърдяха, че простреляните вътре са 30 души.
 
Хавер Антонети, който е бил в клуба заедно с брат си, разказа, че е чул множество изстрели и успял да избяга. Брат му, който бил с патерици, останал в сградата. „Няма да ходя никъде”, казал той. „От полицията ми казаха, че той е добре, но все още е затворен вътре”, обясни Хавер.
 
„Всички се хвърлиха на пода. Мислех, че това е част от музиката докато не видях огъня, който излизаше от оръжието”, разказа друг очевидец – Роузи Феба.
 
Друг посетител на клуба – Стюарт Мур, съобщи, че негов приятел все още е в сградата и е с огнестрелна рана.
  Над 100 души са присъствали на латино парти в клуб „Пулс” тази нощ. Огънят е открит, когато дискотеката вече е щяла да затваря.
 
„Чухме бърза стрелба. В залата, в която бях, хората легнаха на пода. Не можах да видя стрелеца и дали има ранени хора. В някакъв момент имаше пауза и част ит нас станаха и тръгнаха към изхода, който води към зоната за чакащите отвън. Намерихме изхода и след това... просто бягах”, сподели Рикардо Алмодовар.
 
Друг присъствал на партито обясни, че чул как хора крещят, че други хора са загинали.
http://www.blitz.bg


 





 


Сходни връзки

Масовата стрелба в Орландо ще бъде разследвана като терористичен акт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди