изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:15 EET
ТЕРОРИСТИ-ДЖИХАДИСТИ ОКЪРВАВИХА ПРАЗНИКА НА ФРАНЦИЯ - ИМА ДЕСЕТКИ УБИТИ /ОБЗОР/    
НовиниТЕРОРИСТИ-ДЖИХАДИСТИ ОКЪРВАВИХА ПРАЗНИКА НА ФРАНЦИЯ - ИМА ДЕСЕТКИ УБИТИ /ОБЗОР/

Ница. Най-малко 80 души са били убити, когато камион се вряза в тълпа в южния френски град курорт Ница, съобщиха телевизионен канал и местен политик, предава Reuters. Кристиан Естерози, водещ регионален политик заяви в Туитър: „Това е най-лошата драма в историята на Ница с над 80 жертви до този момент“.





Оланд обяви операция "Сантинел" и вдигна по тревога оперативните резерви

Президентът на Франция Фрнсоа Оланд прие решение за използване на резервисти от армията за обезпечаване на сигурността в страната, предават световните агенции. Той обяви това по време на обръщение към нацията, след терористичния акт в Ница.„Операция „Сантинел“ по военно патрулиране продължава на високо ниво, с участието на 10 хил. души. Те ще оказват подкрепа на полицията и жандармерията“, заяви френския президент.

„Аз също така взех решение за използването на оперативните резерви, тоест тези, които вече са служили в армията или жандармерията. Те ще оказват съдействие на сътрудниците на полицията и жандармерията. Можем да ги използваме за всички охраняеми обекти и особено за контрол на границата на страната“, заяви Оланд.

Френският президент Франсоа Оланд заяви още, че извънредното положение в страната ще бъде продължено с още три месеца, след атаката с камион в Ница.

Извънредното положение бе въведено през ноемврийските джихадистки атаки в Париж и трябваше да бъде вдигнато на 26 юли.

"Аллах Акбар" изкрещял касапинът от Ница, преди да бъде застрелян от полицаите, ИД поела отговорност за кръвопролитието

"Ислямска държава" е поела отговорността за кръвопролитието в Ница предават The Daily Mail и РИА Новости. Официално подтверждение на тази информация, която се разпространява и във френски медии, засега няма. „Аллах Акбар”е изкрещял шофьорът на камиона-убиец в Ница, преди да бъде застрелян от полицаи, твърдят очевидци прред френските медии. Пред The Daily Mail очевидец на драматичните събития твърди, че е видял как от камиона е скочил мъж с оръжие и експлозиви. 

От разпространените до този момент снимки на камиона, се вижда, че по него е стреляно десетки пъти, преди шофьорът да бъде неутрализиран.

AFP: "Десетки убити", след като камион се вряза в тълпа в Ница

Ница. Кметът на френския град Ница заяви, че вероятно десетки хора убити, след като камион се вряза в тълпа, отбелязваща Деня на Бастилията в курорта на френската ривиера и призова гражданите да останат по домовете сил
„Шофьорът на камиона изглежда е убил много хора. Стоите по домовете си. Ще разпространим още информация“, заяви кметът Кристиан Естрози в Туитър.

В камиона убиец са намерени документи на французин с тунизийски произход

В кабината на камиона убиец са намерени документи на 31-годишен френски гражданин с тунизийски произход. Това съобщи преди броени минути агенция Франс прес, позовавайки се на свои източници от полицията. Официално все още няма информация за самоличността на шофьора.

Междувременно обаче Ройтерс цитира представители на Ислямска държава в Туитър, които дават податки, че именно терористичната групировка е отговорна за ужасяващия атентат. Шофьорът бе застрелян малко след като се вряза в тълпата и уби над 77 души.

http://www.blitz.bg

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

ТЕРОРИСТИ-ДЖИХАДИСТИ ОКЪРВАВИХА ПРАЗНИКА НА ФРАНЦИЯ - ИМА ДЕСЕТКИ УБИТИ /ОБЗОР/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди