изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:23 EEST
Германия в шок: Касапинът, който кла с брадва и нож пътници във влака, крещял "Аллах акбар!"    
По светаГерманската полиция коригира броя на тежко ранените при атаката в регионалния влак до четирима души, съобщава съобщава германското издание FOCUS, цитирано от "Фокус" Пети човек е пострадал леко, след като 17-годишен афганистанец извърши нападение с брадва срещу пътниците в регионален влак, а впоследствие бе застрелян от полицията.

Свидетели разказват, че са чули младежа да крещи нещо на език, различен от немския. По-рано говорител на баварското вътрешно министерство заяви, че атаката „вероятно“ е ислямистка. Германската полиция застреля 17-годишен афганистанец, който нападна с брадва пасажери в регионален влак, пътуващ за баварския град Вюрцбург.

Няколко други пътници са пострадали при инцидента, преди младежът да бъде неутрализиран от полицията при опит за бягство, поясниха органите на реда. Съобщава се за 14 пътници, които са в шок след преживяното. Още един човек е получил леки наранявания.

Инциденът се случи в понеделник около 21.15 часа (местно време) във влак, пътуващ от Тройхлинген към Вюрцбург, провинция Бавария. „Малко след пристигането във Вюрцбург, мъж е атакувал пасажерите с брадва и нож“, разказа говорител на полицията. Младежът е бил неутрализиран от органите на реда при опит за бягство и след предприета атака срещу полицейските служители.
 

Министърът на вътрешните работи на федералната провинция Бавария Йоахим Херман информира, че нападателят е 17-годишен афганистанец, който е е пристигнал в Германия като непридружен бежанец. Първоначално е бил настанен в близкия град Охзенфурт, а съвсем от скоро е бил поверен на грижите на приемно семейство.



На въпрос дали може да се говори за ислямистка атака, баварският вътрешен министър заяви, че това може да е само „предварителна оценка“ и предстои да бъде проверена. Херман допусна възможна връзка с последния атентат в югоизточния френски град Ница. 
„Доста е вероятно това да е ислямистка атака“, заяви говорител на вътрешното министерство в Мюнхен, който допълни, че нападателят е крещял „Аллах е велик“. 

След нападението железопътният участък между Вюрцбург и Охзенфурт беше затворен. Районът е наблюдаван с хеликоптери; на място беше изпратен и голям полицейски контингент, който да събере улики за извършеното престъпление. Към момента все още не са известни мотивите за извършването на престъплението.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Германия в шок: Касапинът, който кла с брадва и нож пътници във влака, крещял "Аллах акбар!" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди