изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:23 EET
Къде е сега прочутата любовница на Бил Клинтън Моника Люински?    
По света Моника Люински навърши 43 години дни преди националната конференция на демократите, издигнала Хилари Клинтън за кандидат-президент. Но какво стана с младата стажантка, чиято връзка с президента на САЩ преди две десетилетия прерасна в политическия скандал на XX век?

Тя бе само на 22, когато, заслепена от чара му, се вмъкваше в кабинета на Бил Клинтън за поредната порция орална любов. После изпи до дъно чашата на позора – изобилстващия с интимни подробности доклад на прокурора Кенет Стар, синята ѝ рокля с петна от семенна течност, размахвана като доказателство. И още - записите на признанията ѝ за аферата с Бил, разпространени от нейната “приятелка” Линда Трип. А накрая - презрителното “Не съм имал сексуална връзка с онази жена!”, изречено от президента, за да се спаси от импийчмънт.



От скандала насам Люински смени няколко поприща. Бе дизайнер на чанти, инструктор по техники за отслабване. После изчезна за 10-ина години и завърши магистратура. От година-две отново се появява, чете лекции, изказва се Тя обикновено отказва интервюта, но наскоро говори пред в. “Гардиан”, който я нарече “уважаван борец срещу тормоза в интернет”. “Срамът полепва по теб като катран”, каза Моника. На различни форуми тя споделя личен опит и идеи за борба с грубиянството в мрежата, работи с “Водафон” за създаване на емоджи и анимации срещу онлайн насилието, членува във феминистки организации. Превърна личната си драма в професионално призвание.

Моника, която след скандала напълня и се запусна, днес отново е във форма. Свежа и усмихната, тя чете лекции срещу насилието над личността в интернет. “Аз изгубих репутацията си, самоуважението”, казва бившата стажантка в Белия дом пред сп. “Форбс”. Сега брани другите от кибертерора, който “може да тласне хората дори към самоубийство”. Самата обект на подигравки и критики от милиони хора по света, днес тя е защитник и съветник на жертви като нея чрез платформите на TED, фейсбук и “Байстендър революшън” - организация, която предлага помощ на пострадали от насилие в интернет. Скелетът обаче постоянно излиза от гардероба. За да уязви Хилари, Доналд Тръмп, самият той женкар, неверен съпруг и баща на извънбрачно дете, наскоро извади името ѝ, за да изобличи Бил Клинтън като “изнасилвач на жени”. “Няма да отговарям на това, няма отново да се подложа на одумки”, парира Моника.



Люински почти не говори за Клинтън, но в рядка изповед пред сп. “Венити феър” тя каза: “Връзката ни бе по взаимно съгласие, макар че шефът ми се възползва от мен. Насилието дойде после, когато му станах изкупителна жертва, за да спаси поста си”. Кампанията на г-жа Клинтън за президент отново хвърли камък в блатото. Нейни врагове се разприказваха, че първата дама наричала Моника самовлюбена лигла и пускала лъжливи слухове, за да я съсипе. Сега излиза нова книга на Ръсел Райли, в която бивши служители споделят с автора колко мразена е била Моника в кулоарите на Белия дом и колко одумван високопоставеният ѝ любовник.

“Тя се натрапваше, киснеше постоянно в офисите край Овалния кабинет, седнала върху бюрата - разказва тогавашният шеф на кабинета на Клинън Лиън Панета. - Наредих на екипа: Махнете я, тя е истинска напаст”. А помощникът на президента Лорънс Стайн възкликва: “Клинтън безразсъдно постави съдбата си в ръцете на едно 22-годишно, абсолютно безотговорно дете”.



През 2005 г. Люински заминава за Англия и следва социална психология в “Лъндън скул ъв икономикс”. Взема магистърска степен. “Преместих се в Лондон, за да уча, да избягам от постоянното преследване и да намеря отново себе си”. Цяло десетилетие хубавката брюнетка мълчи за скандала, докато през 2014 г. публикува статията “Срам и оцеляване”, където разказва за “културата на унижението” и брани жертвите на тормоз. Тя не си е позволила и дума срещу Хилари, докато други бивши метреси на Клинтън като Пола Джоунс, Катлин Уили, Доли Кайл правят комитети срещу г-жа Клинтън, наричат я лъжкиня и отричат способността ѝ да управлява.

След като излиза с дълбоки травми от гнусната афера, младата еврейка Моника се бори мъжки и се справя сама. В началото тя плетеше чанти, после с печели 1 млн. долара, работейки за диетоложката Джени Крейг. Докара си още $ 500 000 от книга. Днес има поне половин милион в брой, пише сайтът “Селебрити нет”. Люински поделя, че сега има връзка, но не е омъжена Още среща проблеми да си намери работа, но разпуска с медитация, ходи на терапия, излиза с приятели и съмишленици. “Наскоро ме ухажваше 27-годишен привлекателен младеж. Бях поласкана, почувствах се 22-годишна - разказа бившата стажантка на лекция “Цената на срама” във Ванкувър.

- Но знаете ли, изведнъж осъзнах, че може би съм единствената жена над 40, която не иска отново да е на 22. На 22 години аз се влюбих в шефа си - не ви ли се е случвало? Отношенията ни бяха всичко за мен. А на 24 вече страдах от опустошителните последствия. Защото шефът ми бе президентът на САЩ. Дълбоко съжалявам за тази грешка. Това бе първият скандал, плъзнал по цял свят чрез електронната мрежа. До днес получавам имейли, коментират ме онлайн, подлагат ме на жестоки гаври.

Бях дамгосвана като престъпник, уличница, курва, проститутка, леко момиче и, разбира се, “онази жена”. На кого му пука, че “онази жена” също е триизмерна личност, носи душа и някога е имала нормален живот”, разказа Люински.

Първа жертва на кибертерора, днес тя учи сродните души как да оцелеят. “В началото обмислях да посегна на живота си и макар че никога не съм опитвала реално да се самоубия, бях много близо до такова решение. Има начини да се спасиш”. Историята на Моника Люински е увековечена в над 40 раппарчета, включително на Джи Изи, Еминем, Кание Уест и Бионсе.

Източник: 24 часа
http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Къде е сега прочутата любовница на Бил Клинтън Моника Люински? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди