изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:10 EET
ФАШИЗЪМ ПО УКРАИНСКИ: Не е виц! Украйна обяви руския военен министър Шойгу за национално издирване!    
По света Главната прокуратура на Украйна обяви в понеделник (22 август), че е дала ход на углавно производство срещу руския министър на отбраната Сергей Шойгу и още 17 високопоставени руски чиновници, предаде BFM.

По думите на главния прокурор Юрий Луценко сред обвиняемите са „съветник на руския президент, бившият пълномощен представител на руския президент в Кримския федерален окръг, министърът на отбраната на Русия и двама негови заместници и още 10 генерали от висшето командване на въоръжените сили на Русия“.
Луценко обяви, че „всички заподозрени са обявени за национално издирване“, и че „се готви петиция в съда да се даде разрешение за задържането и довеждането им в съда“.

Украинският главен прокурор твърди, че действията на висшите руски длъжностни лица, заподозрени от украинската прокуратура, са довели до гибелта на най-малко 2263 украински военни, а ранените са 8393. Освен това те са причинили загуби под формата на унищожена военна техника, въоръжение и друго военно имущество за над 1,3 трлн. гривни (над 45 млрд. евро).

Луценко информира и че с помощта на международни куриерски услуги и по електронна поща са изпратени до всички заподозрени призовките „за разследване“.

На въпрос дали главната прокуратура смята да внесе обвинения и срещу руския президент Владимир Путин и/или срещу премиера Дмитрий Медведев, Луценко бе лаконичен: „Работим.”

Руски дневник

http://bg.rbth.com


 


Сходни връзки

ФАШИЗЪМ ПО УКРАИНСКИ: Не е виц! Украйна обяви руския военен министър Шойгу за национално издирване! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди