изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:43 EET
Сорос платил на гръцки медии за подкрепа на Евромайдана и за очерняне на Русия    
По светаФондациите на Джорж Сорос са платили на гръцките средства за масова информация и на «лидерите на общественото мнение», за да подкрепят държавния преврат в Украйна, а и да очернят Русия, пише сайтът pronews.gr, позовавайки се на документи от DCLeaks.com. DCLeaks е аналог на WikiLeaks.  Неотдавна той публикува огромно количество документи със секретно съдържание от Фонда на Сорос.

Един от 2500- те документи прилага списък на гръцките средства за масова информация, на които Сорос е платил за подкрепа на украинския държавен преврат през 2014 година, пише изданието.

Документът под наименованието «Инициатива на Отворено общество за Европа. Обсъждане на Украйна в Гърция» твърди, че «съветници» по въпроса са получавали от Сорос по 6 500 долара в продължение на 15 дена.

«Настоящото зловоние доказва откровено плащане на шест гръцки вестника, десет телевизионни канали и радиостанции, шест новинарски сайта, които са работили в качеството си на агенти на крупния инвеститор и спонсор на всички «мръсни дела»  Джордж Сорос»,- пише изданието.

Според документа, пари е трябвало да получат «около 50 лидери на общественото мнение и трендове в социалните мрежи».

«Не се споменава кои са получателите на подкупа, но това не е трудно да се разкрие. Всички информационни сайтове в първата петица фанатично подкрепяха украинската «революция». И разбира се, всички крупни частни телевизионни канали. За всички тях законно избраният президент на страната Виктор Янукович беше «диктатор, който трябва да бъде свален», — пише изданието.

Става дума за «добре финансирана и организирана клеветническа кампания», всички факти говорят за «участието» на Сорос в акциите на протест на Майдана и в държавния преврат.

Един от документите съобщава, че предложение да се работи за Сорос за създаването на положителен образ на Украйна след държавния преврат е получил и журналист от органа на управляващата в Гърция партия СИРИЗА — вестник «Авги» — М. Циматикис, който впоследствие става съветник на премиера Алексис Ципрас по връзките със социалните мрежи.

«Работата» му била предложена от преподавателя във Фрайбургския университет Янис Карас, който си сътрудничи с Фонда на Сорос «Отворено общество».

Той съветвал да не се споменава на никого за работата за Сорос.

«Това ще затвори вратите. Има голямо недоверие към фонда в Гърция, главно заради неговите действия по отношение на бивша Югославия», — пояснил професорът.

Цимитакис в разговор с журналисти за изданието «Прото тема» потвърдил, че е участвал в «изследване на Фонда», но тогава той не бил на работа за премиера на Гърция и не е заемал партийни постове.

http://bgr.news-front.info/

  1. „Блумбърг”: Руски хакери удариха мощно Сорос и "Отворено общество"
  2. УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ГИ СЪДЯТ А: Британците за Перата и неговите хора: Боже, благодаря ти. Имало още мъже в тази Европа!
  3. Раздухват панамска пушилка, спасяват долара
  4. „Уикилийкс“ : „Панамските документи“ са нападение срещу Русия от страна на САЩ
  5. ГЕОРГИ МАРКОВ ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА: Европа е със свалени гащи! Бог да я прости
  6. Русия изгони Националния демократичен институт на Мадлин Олбрайт
  7. Пинокио в истерия! Проваленият бивш министър скандално зове за преврат и война
  8. Главната прокуратура на РФ призна за нежелана организацията „Американско-руска фондация за икономическо и правно развитие“
  9. Челен опит: Русия би шута на Сорос и "Отворено общество"
  10. Световният елит се готви за финансов срив: Джордж Сорос продаде всичките си акции от най-известните световни банки

ОЩЕ ЗА СОРОС И СОРОСОИДИТЕ

 


Сходни връзки

Сорос платил на гръцки медии за подкрепа на Евромайдана и за очерняне на Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди