изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:05 EEST
Машинист от влака ковчег София-Кардам бедства болен и без пари    
Новини Помощник-машинистът от влака София-Кардам, който преди 8 г. се превърна в ковчег за 9 души, бедства трудоустроен с пенсия от 140 лв. След трагедията Георги Николов от Горна Оряховица се поболял и от 2010 г. е инвалид.„Изпаднах в дълбока депресия с паническо разстройство. Това са последствията от преживения ужас и не мога да излизам от дома. Позволявам си да прекрачвам прага на жилището си за не повече от 4 часа.Опитвам се да оцелявам ден за ден, тъй като заболяването ми пречи да си намеря работа и да издържам семейството си“, обяснява 32-годишният Николов, пише "Труд".


В злополучната нощ той и машинистът Христо Колев са спасили много хора от пламъците във влака. През юни миналата година след мъчително боледуване Колев почина и бе десетата жертва на изпепеления влак. Медиците установили, че смъртта му е причинена от бактерия, която предизвикала чревно-вирусна инфекция. Абцесът сринал имунната система и досъсипал увреденият му черен дроб след погълнатия отровен дим.

Колегата му пък се бори за оцеляването си. Заради ограничените семейни доходи съществува реална опасност той и семейство му да останат и без жилище, тъй като не могат да погасяват вноските по ипотеката.

Във страницата си във Фейсбук преди време той отправи апел: „Помогнете ми да погася ипотечния заем и да оставя след мен нещо на дъщеричката ми, на която ще прехвърля жилището. Ако може да отделите по 1, 2, 5 лв. или колкото са ви на сърце. С много хора стават чудеса. Никого не задължавам, само се моля на добрите хора, защото знам, че са сред нас и дано ми помогнат“.

Горнооряховецът е търсил подкрепа от президента, омбудсмана, министри. Продължава да изпраща свои апели до народни представители, партии и институции, но повечето остават без реакция.

На трогателния призив откликнали обаче  състрадателни хора и дарили пари на изпадналия в нужда машинист. Така Георги Николов успял да посъбере известна сума и да погасява кредита си, но към 31 август тази година дължи 23 502 лв. До сега е успял да събере 3475 лв. от тях. Вече си е намерил работа, но здравословното му състояние отново се влошава и не може да се труди по цял ден. Работното му място е осигурено по програма за интеграция на хората с увреждане, която приключва след месец. Георги Николов се нуждае и от скъпо струващата инжекция „Хумира“, която не може да си позволи. Затова отново призовава от социалните мрежи, ако някой разполага с медикамента, да му го отстъпи.

„В момента очаквам двумесечно одобрение от здравната каса за скъпо струващо лечение. Разбира се, няма да ме излекува, но поне малко ще забави развитието на болестта. Aко някой може да ми помогне, съдейства или предложи почасова работа, отговаряща на сегашното ми здравословно състояние, ще съм благодарен на това“, е написал пострадалият помощник-машинист. http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Машинист от влака ковчег София-Кардам бедства болен и без пари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди