изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:38 EEST
ДНЕС ЗЕМЯТА ПОЛУДЯ: СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ РАЗЛЮЛЮ РУМЪНИЯ И СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ    
Новини Почти цяла България бе разбудена посред нощ от силно земетресение. Трусът, за който първо БЛИЦ съобщи, бе с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер. Земята се разлюля в 02,11 часа, а епицентърът бе във Вранча, Румъния.До момента не се съобщава за пострадали или материални щети.  Земетресение обаче стресна доста български градове. Трусът бе усетен и в Северна България, най-вече във Варна, Добрич, Севлиево, Силистра и Лом. Най-силно в морската столица труса почувстваха в кв. „Виница“. И в Добрич регистрираха земетресението. Софиянци също се събудиха от разлюлялата се земя.


„Беше страшно – прозорците звъняха, а всичко се клатеше”, споделя читателка на БЛИЦ от Плевен. „Продължи няколко минути, не искам да си представя какво е било в епицентъра”, споделя друг читател на БЛИЦ от Варна. „Да се молим да не се повтори, доста силно беше”, притеснява се жена от Добрич. „Току що го усетих в Търново,здраво ме разлюля. Разтреперих се и още имам сърцебиене,никак не е приятно чувството, излизам на кафе,че от този ужас и шок едва ли ще заспя както мислех....гадно нещо е земетресението наистина,ако повтори както се очаква за секунда и те няма под руините,а не дай боже да си затиснат а жив известно време”, споделя друг читател от старопрестолната столица.

***************

В Румъния е станало земетресение с магнитуд 5,6, то е усетено и в Украйна, предаде УНН, позовавайки се на данните на Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC). Както БЛИЦ вече информира земетресението беше усетено и почти в цяла България. Според сеизмолозите огнището на труса е било в Румъния на голяма дълбочина.
Данни за жертви и разрушения не се съобщават.
http://www.blitz.bg

************************

София. След земетресението във Вранча вторични трусове се очакват в рамките на месец, но не трябва да притесняват хората, съобщи за Радио „Фокус“ дежурният в Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Той подчерта, че е малко вероятно вторичните трусове да бъдат усетени, особено ако са до 5 магнитуда по скалата на Рихтер. Оперативният дежурен потвърди, че дълбокото земетресение от 5,6 по Рихтер в румънския окръг Вранча тази нощ е усетено в цяла Северна България, най-вече в крайдунавските градове. Той поясни, че засега няма сигнали трусът да е усетен в София.  http://www.focus-news.net

В социалните мрежи хората съобщават, че осезаеми трусове са усетени в Киев и други градове на Украйна.„

***************

Минданао. Земетресение с магнитуд 6,4 е регистрирано край град Минданао на Филипините, съобщава австралийската телевизия 9news , позовавайки се на USGS. Трусът е станал около 22:53 часа местно време с епицентър на 36 км югоизточно от Тамисан.
Опасност от цунами за Австралия няма, съобщава Метеорологичната служба на страната.
Превод и редакция: Васил Гьошев



ВСИЧКО НА ТЕМА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА ПО СВЕТА В МОМЕНТА

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА В БЪЛГАРИЯ

Земетресенията в Европа

Земетресенията в цeлrя свят с карта на GOOGLE

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ВЪВ ВРАНЧА, ПАНИКА В БЪЛГАРИЯ, СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ДО НОВА ГОДИНА

Големите земетресения за последните 110 години

10-те най-силни земетресения от 1900 година насам

ВНИМАНИЕ! НАЙ-ОПАСНИТЕ ЗОНИ В БЪЛГАРИЯ!


НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ЛЕД ОСВЕТИТЕЛНИ ЛАМПИ И ТЕЛА В МАГАЗИНА И ОНЛАЙ МАГАЗИНА НА "LIGHT VISION"



 


Сходни връзки

ДНЕС ЗЕМЯТА ПОЛУДЯ: СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ РАЗЛЮЛЮ РУМЪНИЯ И СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди