изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:12 EEST
Хубавата Надя заровена в лисича дупка    
Ред и сигурност След жестока раздяла 20-годишен младеж убива 19-годишната си приятелка в Исперих

Убийствена любов и жестока ревност след раздяла направиха 20-годишен младеж престъпник, след като уби любимата си Надя и я натика в лисича дупка. Красивото момиче остана на 19 години. За толкова потегли към затвора месеци по-късно и обичаният преди това от нея Танжу Сами.

Историята е от онези разстърсващи, които се помнят с години. Случва се през пролетта на 2013 година в Исперих, Разградско.

На 20 април, когато притеснени родителите на Надежда Минчева я обявяват за издирване, никой не би могъл да предположи какъв кошмар е станал и още се задава. Версиите бяха, че красивата сервитьорка може да е отвлечена или да е заминала някъде.

Беше заминала. Завинаги. Неподозиращи края, в издирването й се включиха над 150 души от града и съседните до Исперих села. Преровиха гори и поляни. Полицията вдигна по тревога и селскостопански самолети, които да облитат наоколо.Седмица по-късно Надя беше открита. Сгъната на две, лежала в лисича дупка, само на километър от дома си в покрайнините на града. Завивка в гроба й била клони. До лобното място на момичето ги отвел бившият й приятел Танжу.

Младежът бил разпитан още първия ден като евентуално запознат с изчезването на момичето. После изчезнал. Крил се седмица в изоставена сграда, докато полицията не го изловила. Накрая отвел криминалистите до гроба на момичето.

Двамата имали връзка със страстна любов и жестока ревност, при която момчето посягало на хубавата Надя. След много сълзи тя прекратила издевателствата, оправдавани с обич. Продължила да комуникира с Танжу, който не я оставял на мира и не спирал да я увещава, че тя е любовта на живота му. Не можел без нея! Обичал я! Надя обаче срещнала друг и не прекрачила назад в опасната връзка.

До вечерта на 19 април, когато Танжу я причакал късно след работа до дома й. Искал да говорят. Тръгнали по пътека и се скарали отново. Той й посегнал и я ударил. Тя побягнала. Настигнал я, продължил да удря. Съборил я на земята. Надя не помръднала. Тогава видял, че клон е пробил шията на момичето. Вместо да й помогне, ужасен я завлякъл до дупка и струпал клони над нея.

Аутопсията после установи към 7 удара по главата. Счупен нос, от който шурнала кръв. Надя първо я преглъщала, после собствената й кръв я убила, попадайки в белите дробове.  Разказват, че чувайки това в залата, Танжу плакал.





Младежът ще лежи зад решетките 16 години

Намалиха присъдата – имало надежда да се поправи  

Присъда от 19 години за убийството на любимата си получи първоначално Танжу Сами. Съдът постанови да плати на родителите на Надя 20 000 лв.

Покрай всички факти от зловещата нощ и последвалите действия на момчето съдиите не пропуснаха, че то е било разследвано за притежание на наркотици, за нанасяне на средна телесна повреда, както и за унищожаване и увреждане на имущество. До убийството Танжу е бил осъждан един път за наркотици, но се разминал с глоба.

Родителите на Надя свидетелствали, че са сигнализирали полицията за инциденти с насилие от страна на приятеля й. И други потвърдили агресивния му нрав.

След обжалване на последна инстанция във Върховния съд наказанието му е намалено на 16 години. Магистратите приемат, че надежда за него все пак има. Сред смекчаващите фактори били младата му възраст и оказаното съдействие при разследването.

 

Пожар изпепели къщата на родителите й

По-малко от два месеца след като загубиха детето си, родителите на 19-годишната хубавица Надя останаха и без дом. Както в зловещите приказки се казва, че злото не идва само, то сякаш не искаше и да си тръгне от зачернения дом.

На 10 юни пожар лумна в стопанска постройка и пламъците бързо налазиха къщата на семейството. Изгоряха 200 квадрата покрив и покъщнина.
Родителите на Надя и брат й се събудили навреме и успели да избягат от стихията. Изнесли и баба си, която била на легло.

Поредната трагедия в дома на Надежда, която още никой не може да прежали, вдигна на крак Исперих. Хората отидоха да помагат на родителите й. Младежи организираха благотворителни прояви, за да им подадат ръка в този труден момент и някак да отменят Надя, която вече я нямаше, за да помага на мама и татко. http://trud.bg

 


Сходни връзки

Хубавата Надя заровена в лисича дупка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди