изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:36 EEST
La Stampa: Путин влезе в Европа без нито един изстрел    
Коментари «Генералите от НАТО, които от полската база в Реджиково гледат хоризонта и говорят за готовността да открият огън, ако Москва реши да нападне Естония, не разбират, че Владимир Путин без да направи нито един изстрел вече е сред нас»,  пише италианското издание  La Stampa.

Вестникът отбелязва, че това се проявява и в решението на регионалния съвет в италианската област Венето, която, според изданието, «призна станалият наскоро руски Крим».
Изданието пише, че Москва пряко и косвено подкрепя всички движения, които са «против системата», чийто брой в ЕС се увеличава, — започвайки от премиера на Унгария Виктор Орбан и завършвайки с испанската партия «Подемос» и немската «Алтернатива за Германия».
«Владимир Путин вече стана световен лидер, прекрачил прага на XX век, затова намиращ се извън пределите на десните и левите течения» — пише изданието.
Италианският вестник пише, че преди Венето нито една страна и дори отделен регион не е признавал присъединяването на Крим.
«Това е провокация, извършена, за да отпаднат санкциите, чието продължаване в момента се обсъжда», — пише авторът на статията Чезаре Мартинети.
Жителите на областта, избрали прагматично човек от «Лигата на Севера» Лука Дзайю за свой губернатор, притискат ръководството на региона.
Заради санкциите Венето изгуби 3.6 милиарда долара експортна печалба. Хората не разбират по каква причина, независимо от резултатите от референдума, САЩ, страните от Балтика и Полша «с озлобление» тръгнаха към идеологическа атака…
«Те не знаят, а и не искат да знаят, кое е особеното в историческата и символичната съдба на Украйна, заради което тяхното решение стана вече втората — след отрицателния резултат от холандския референдум — плесница за Европа», — пише изданието.
Действията на жителите на Венето са напълно оправдани от икономическа гледна точка, но в сферата на политика всичко не е толкова просто, счита изданието.
 Усеща се, че Западът отново започна пропагандна война в отговор на «изкусните ходове» на Путин.
«Но нима някой наистина вярва, че Путин ще нападне която и да е прибалтийска държава?», — задава въпрос италианското издание.
Според автора, руският лидер вече отдавна използва срещу Европа напълно друг вид оръжие — «меката сила».
Дори срещата между Римския папа Франциск и патриарх Кирил е част от тази мека сила.
«Сега сред много ултраконсерватовни католически кръгове във Франция и Италия Путин се счита за защитник на християнството и истински лидер, алтернатива на «диктатурата» на Европейския съюз», — пише изданието.
Остава неясно, разбира ли това призналото Крим ръководство на Венето.
Но тяхното решение, без всякакво съмнение, усложнява играта, счита италианското издание.
Петя Паликрушева
http://bgr.news-front.info


 


Сходни връзки

La Stampa: Путин влезе в Европа без нито един изстрел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди