изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:30 EET
Лъсна тайна за милиони, която може да спъне Клинтън на финалната права    
По света Фондацията на Клинтън потвърди официално, че е получила дарение от 1 млн. долара от Катарското правителство, докато Хилари Клинтън е изпълнявала длъжността държавен секретар и че „подаръкът” е бил запазен в тайна от Държавния департамент, пише БГНЕС.

Властите на Катар са превели парите през 2011 г., за да отбележат 65-ия рожден ден на Бил Клинтън. В замяна те са пожелали среща „лице в лице” с бившия американски президент, за да му връчат чека. 

Това беше посочено в писмо от ръководител на фондацията към председателя на президентската кампания на Клинтън, Джон Подеста. 

Имейлът, наред с още хиляди хакнати от акаунта на Подеста, беше публикуван миналия месец на разобличаващия сайт „Уикилийкс”. Тогава Фондация „Клинтън” отрече съществуването на дарение от Катар. Сега обаче, говорителят на фондацията Браян Кукстра призна пред медиите, че подобно дарение е било прието, но то не е представлявало политическа подкрепа от страната в Персийския залив. 

Кукстра отказа да каже дали катарските власти са получили желаната среща с Бил Клинтън. 

От Катарското посолство във Вашингтон и Съвета на министрите в Доха пък отказаха да коментират дарението. 

Изявлението излиза броени часове, след като основателят на \"Уикилийкс\" Джулиан Асанж разкри пред телевизионния канал RT, че Хилари Клинън е била наясно, че „Ислямска държава” е финансирана от правителствата на Катар и Саудитска Арабия още докато е била държавен секретар. В изобличителното писмо от електронната й кореспонденция с Подеста дори пише, че не отделни шейхове, а самото правителство на Саудитска Арабия и правителството на Катар финансират ИД.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Лъсна тайна за милиони, която може да спъне Клинтън на финалната права | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди