изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 22:48 EEST
ПРЕМИЕРЪТ ЗАЯВИ, ЧЕ ГЕРБ ЗАПОЧВА ДА РАБОТИ ЗА 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ И ЗА 120 ДЕПУТАТИ В ПАРЛАМЕНТА /ОБНОВЕНА/    
Интервюта В ефира на bTV току-що премиерът Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ започва, макар и това да доведе олигархията на власт, да работи за 120 депутати и за 1 лев субсидия.

Премиерът заяви, че това е популизъм, но след като хора го искат, ще работи за трите вота на повече от 3 милиона българи.
Впрочем, БСП заявиха, че също ще подкрепят референдума.
Борисов призова Слави Трифонов да създаде партия и да работи за същите точки в референдума. НДТ

Премиерът Бойко Борисов: Грешката за резултата от изборите е изцяло моя

София. Грешката за този резултат е изцяло моя. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ министър-председателят Бойко Борисов. „Първо да започнем с референдума. Аз не исках да харча пари за два избора. Не само, че допуснахме референдума, но и го направихме в дните за избор на президент – сиреч, когато цялата държава иска да гласува. Второ, затворихме Орлов мост заради концерта му. И това разрешихме. За мен беше важно какво ще каже народът“, заяви Борисов. Той подчерта, че винаги се е съобразявал с мнението на хората. „Би било груба грешка сега ЦИК за 13 000 или 15 000 гласа да броят бюлетини и да се захващат за буквата. Ще подкрепим и трите неща, защото аз гласувах за референдума“, подчерта Борисов.
„За последните няколко години температурите с по градус и половина два са се вдигнали. От това, което съм чел за глобалното затопляне и знам колко държат това споразумение да се спазва. Едно се говори на предизборната кампания, то и в България е така, друго се прави след това. При нас от сутрин до вечер всичко беше срещу нас. Американците са си избрали президент, ще видим след 2-3 месеца. Нека да изчакаме да видим. Аз съм си направил изводите за мен“, обясни Борисов. Той добави, че снощи до късно се карал на доста от кметовете и на дейците от ГЕРБ, които се опитвали по места да плашат избирателите какво ще се случи, ако ГЕРБ не спечели изборите. „Старахме се много, старахме се истински“, заяви премиерът.

Премиерът Бойко Борисов: Слави Трифонов е вече много повече от партия и трябва да носи отговорност

София. Слави Трифонов е вече много повече от партия и трябва да носи отговорност. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Лице в лице“ по бТВ във връзка с референдума, иницииран от инициативен комитет, начело със Слави Трифонов. Той заяви, че без значение дали ПП ГЕРБ след балотажа ще бъде в опозиция или в управление, ще работи за това партийната субсидията да бъде 1 лв. на действителен глас. Премиерът изрази убедеността си, че това не е добро решение, но ще се съобрази с него щом три милиона и половина души искат да е така. „Глас народен – глас Божи“, заяви Борисов. Той призова Слави Трифонов да направи партия и да носи управленска отговорност. „Властта не е никакво удоволствие, не носи нищо, освен свръх напрежение“, коментира Борисов. Той попита кандидатът за президент ген. Румен Радев колко пари е похарчил за кампанията си. Според него, при намалената субсидия ще започнат \"куфарчетата или олигарсите да влизат в партиите\". „ГЕРБ може да работи без пари, така както сме почнали и сме печелили изборите без пари. Още нямаше партия, още нямаше сдружение“, заяви премиерът Борисов. „Г-н Трифонов трябва да знае, че от този момент ГЕРБ ще подкрепя абсолютно трите точки и ще се бори в парламента те да минат“, коментира Борисов. „Щом народът иска, щом не можем да обясняваме добре, но тогава може и Ценко Чоков да стане депутат“, заяви Борисов.
Той посочи, че грешката за това е негова. „Може би това, че съм убеден, греша След като три милиона и половина го искат, аз по -умен ли съм от тези три милиона и половина?, коментира премиерът.

Премиерът Бойко Борисов: Очаквам в неделя хората да оценят кой е най-подготвен за президент

София. Очаквам в неделя хората да оценят кой е най-подготвеният за президент. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ министър-председателят Бойко Борисов. „Грешката ми е друга – за първи път и аз не се поддадох на популизма и търсех най-подходящия и знаещия човек за президентската институция, а не най-харизматичния. Фандъкова беше избрана за кмет преди една година – защо трябва да го причиняваме това на София. Партията очакваше аз да съм кандидат, след това Фандъкова, обичат я. Аз казах да видим кой е най-подготвеният със законите, с това, което трябва да се върши в президентството. Ще си понеса отговорностите. Винаги съм бил честен с народа и моите колеги. Цачева е доста по-симпатична“, заяви Борисов. По думите му най-подготвеният, много по-подготвеният от Радев, е Цецка Цачева.
„БСП се радват, но внимават с радостта, защото не беше отчетен избора за районен кмет. Услужливо беше пропуснато това. Знаете, че там имаше проблем с едно междублоково пространство. ГЕРБ веднага реагира и самите ние предизвикахме предсрочен избор. БСП дори не са на балотаж в „Младост“. На първо място е ГЕРБ, на второ е Георги Кадиев, който ги напусна, БСП са трети“, допълни премиерът. Той отново изтъкна, че грешката за резултатите от първия тур на президентските избори е действително негова.
„Очаквам в неделя хората да оценят кой е най-подготвен. Ще се съобразя с факта, че г-н Радев два пъти повече прави, отколкото БСП. Това е и наказателен вот към моето разбиране. Аз съм виновникът. Симпатизантите на ГЕРБ и всички страшно бушуваха от това, което причинявахме на партията 2 години. За да угодим на патриотите, защото поставиха ултиматум да намалим секциите. Знаете как направихме правителство. Не се обичахме и харесвахме, но заради стабилността“, коментира Борисов. По думите му по-малкото секции са изиграли роля на изборите в чужбина. „После дойдоха РБ за квадратчето. Пак се огънахме само мир да е. започнаха реформа в образованието и здравеопазването, ГЕРБ в парламента бранеше всички. ГЕРБ бушуваше, но бранеше стабилността заради мен. Подкрепям решенията на министрите и ги браним докрай“, каза още министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов: Ако Цецка Цачева спечели на балотажа, тогава няма да подадем оставка, защото това е вотът на хората


София. Ако спечели Цачева, тогава няма да подадем оставка, защото това е вотът на хората. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Лице в лице“ по бТВ. Министър-председателят заяви, че резултатите са почти равни, с няколко процента разлика. Борисов даде пример с изборите в САЩ. „Виждате Хилари Клинтън казва, че не може да приеме, че е загубила при тази близост“, коментира Борисов и подчерта, че в България има избори в два тура. Премиерът призна, че може би не е преценил правилно и е трябвало да помисли повече като залага правителството. Според него демокрацията е изградена така, че този който има най-голямо одобрение, може да управлява. „Затова ние до този момент го правихме. Тук ГЕРБ и РБ загубихме от управлението“, каза той. „Още в неделя щях да подам оставка“, заяви премиерът и обясни, че всички са го помолили да не го прави, защото след седмица е балотажът и няма да е честно към Цецка Цачева.

Премиерът Бойко Борисов: Ценя успеха на победителя, но нека видим в неделя - резултатът ще е друг

София. Ценя успеха на победителя, но нека видим в неделя. Мисля, че резултатът ще е друг. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Лице в лице“ по бТВ, във връзка с кандидатурата на ген. Румен Радев за президент. Попитан защо плаши хората с нестабилност, премиерът посочи: „Аз ги предупредих днес. Оставете глас -народен, глас Божи“, коментира той и прогнозира, че БСП и ДПС ще направят пак правителство. „Само преди две години същият експеримент с Орешарски беше в сила. Уж взеха независим експерт, след това се криеха от него“, заяви премиерът. Според него кандидатът за президент ген. Румен Радев поема ангажименти, които изобщо не са в неговите правомощия.
Борисов припомни, когато ген. Румен Радев разговарял с него за оставката си като командир на ВВС. „Когато дойде да си даде оставката. Няколко неща ми каза. И аз към днешна дата искам като дойде да говори в бТВ да ми отговори дали от това, което поиска тогава, има нещо, което правителството да не е изпълнило“, попита Бойко Борисов.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

ПРЕМИЕРЪТ ЗАЯВИ, ЧЕ ГЕРБ ЗАПОЧВА ДА РАБОТИ ЗА 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ И ЗА 120 ДЕПУТАТИ В ПАРЛАМЕНТА /ОБНОВЕНА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди