изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:42 EEST
Политическата карта на България почервеня напълно    
НовиниПри 100% обработени протоколи Радев печели 59,37%, Цачева – 36,16%. На втория тур на вота политическата карта на България почервеня напълно. Няма нито една област на страната, в която Цецка Цачева да води пред Румен Радев.


Победа с 23 процента

Междинните данни на ЦИК при 100% обработени протоколи показват, че генерал Радев печели 59.37% от гласовете. Срещу 36.16% за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева.

4,47% от гласувалите са задраскали квадратчето „Не подкрепям никого”. Избирателната активност е 50,36%  - малко над 3,5 българи са отишли до урните в изборния ден.

И така след загубата на Цачева, ГЕРБ сдаде властта. Официалният документ, с който вторият кабинет на ГЕРБ сдава властта беше депозиран в деловодството на парламента.Най-активни са били избирателите в Перник, най-неактивни – в Кърджали.

В писмото си до народните представители премиерът заявява, че Министерският съвет ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство и ще осигури приемственост в управлението на страната.

Смятат ли обаче хората, че България има нужда от предсрочен вот?

 
За мнозинството българи нови избори не са необходими. Такова е мнението на 47 на сто. 37 процента са за извънреден вот, сочи проучване на „Галъп Интернешънъл”, направено по поръчка и финансирано от NOVA.

А как би изглеждал парламентът, ако изборите за него бяха днес?

Със сигурност следващото Народно събрание ще е съставено от 4 партии. Силите между ГЕРБ  и БСП са изравнени. За партията на Борисов подкрепа дават малко под 31%. Столетницата печели почти 29 на сто. Трета сила е Патриотичният фронт, с резултат 7%. С разлика под 1%, четвърти са ДПС. Над 6% от българите ще гласуват с квадратчето „Не подкрепям никого”.
http://nova.bg
 


Сходни връзки

Политическата карта на България почервеня напълно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди