изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:23 EET
„НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА“ - СЪС СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА СБЖ ЗА РЕГИОНАЛНА МЕДИЯ    
Новини Вестник „Нова добруджанска трибуна“ получи Специална награда и плакет на СБЖ в раздела за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес. Отличието бе връчено в Софийската градска художествена галерия, където се състоя церемонията по връчването на годишните награди на Съюза на българските журналисти.


Стана традиция около 1 ноември – Деня на народните будители, Съюзът на българските журналисти да връчва своите високи отличия на най-добрите в гилдията през изминалите 12 месеца от календара.  Залата на галерията - сред прекрасни творби на изобразителното изкуство, се оказа тясна да побере дошлите на празника на българските медии, а в качеството си на „тамада“ на церемонията бе талантливият поет с китара и изявен публицист Ивайло Диманов, който е и член на УС на СБЖ, че и председател на Комисията по професионални и творчески въпроси. С топли и сърдечни думи към майсторите на перото и словото се обърна председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова, според която няма по-голяма награда от тази -  колеги журналисти да оценят труда на своите колеги.
Всички, които получаваха своите награди, не криеха вълнението си и споделяха, че това е най-достойното отличие, което получават.
Екипът на „Нова добруджанска трибуна“ е особено щастлив от отличието. Защото то е не просто отличие за професионализма, проявяван ежедневно през 23-годишното съществуване на вестника. То е нещо повече – отличие за отразяване на „Добрата новина“ – за новините, които носят радост и вяра в бъдещето. А по-конкретно – за станалата вече традиционна рубрика „Децата на Майчина грижа“, която представя стипендиантите на благотворителната организация и техните успехи в областта на науката, изкуството и спорта. А в по-широк аспект – за ежеседмичната страница – „Белите лястовици на Европа“ – едно кътче от вестника, посветено на таланта на децата на Добруджа.
Приемаме отличието като едно признание от колегите-журналисти, че всъщност не сензациите, клюката и жълтината са онова, което остава в сърцата на хората, а добрата новина, добрите постижения, усмивките, които наистина лъхат от публикациите, за които е отличен вестникът. Нашите читатели знаят, че винаги сме предпочитали добрата новина. При това – не само и не просто да отразяваме позитивните събития и факти на територията на областта, но и целенасочено да участваме в създаването на по-добра реалност за хората на Добруджа, а често – и да инициираме кампании, подпомагащи каузи, считани от нас за достойни. В тази си дейност многократно сме били партньори на благотворителни инициативи, свързани с набиране на средства – както за лечение за страдащи хора, така и за създаване на възможност за изява на различни творчески колективи. И пак в тази връзка имаме особена слабост към широко популяризиране на таланта на децата на Добрич и областта. Смятаме, че традициите, създадени през годините, трябва да бъдат поощрявани и го правим неподправена радост.
Наистина щастливи от отличието на Съюза на българските журналисти! Благодарим от сърце на колегите за признанието, което смятаме за особено стойностно, защото отличава същността на вестника и начина на мислене на неговия екип!
ЕКИПЪТ НА В. „НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА“


НА СНИМКАТА: От името на вестника наградата в столицата получи Георги Дуков


 


Сходни връзки

„НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА“ - СЪС СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА СБЖ ЗА РЕГИОНАЛНА МЕДИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди