изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:32 EEST
Ангел Джамбазки: Зад бунта в Харманли стоят радикални ислямисти    
НовиниЗад бунтовете в Харманли стоят радикални ислямисти – това свое подозрение сподели с журналисти в Добрич евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Той припомни, че, със сигурност е доказано, че човек, който е бил в този лагер, след това е направил нападение. Няма причина да мислим, че е само един, заяви Джамбазки.





Той заяви, че има основание за притеснение, че в т.нар. бежански поток се инфилтрират бойци на Ислямска държава. По думите му, те преминават от България или през България, от Турция или през Турция, участват в бойните действия и се връщат обратно в Западна Европа.
„Това, което имаме като информация е, че подстрекателите на протеста са предимно лица от афганистански произход. Вътрешният министър в оставка Бъчварова с половин уста призна едно наше старо опасение, че в тези лагери има т.нар. саморадикализирали се елементи. Това ние твърдим и предупреждаваме от много време – че лица, които са бойци на Ислямска държава, използват тези канали, отиват до Турция, връщат се от Турция. Лица, които са заплаха за нашата национална сигурност, за живота и здравето на хората, минават по тези пътища и правят се на бежанци, а всъщност са бойци на Ислямска държава”, заяви евродепутатът.
 „Той даде ясен сигнал през тези три атаки – в България, Гърция, Франция. Това показва огромните възможности на тяхното разузнаване и организация”, каза Джамбазки.
Според него, полезният ход на българската държава е, да се закрият всички лагери с нелегални имигранти в населени места. Нужна е и незабавната екстрадация на тези, които нямат основания – афганистанци, пакистанци и др. „Те не са бежанци, те са бойци”, каза евродепутатът. „Технически проблемът се решава по един начин – натоварвате ги на самолет и ги стоварвате там, откъдето са дошли. Струва си да се изпратят и десет, и сто самолета, за да не се гледат разплакани хора в България. Това е напълно осъществимо. Да не говорим, че има подписано споразумение за реадмисия между ЕС и Афганистан. Тези хора трябва да бъдат върнати незабавно. Друго наше искане е лагерите в населените места да бъдат закрити и да бъдат изнесени непосредствено до граничната бразда, там, където бъдат установявани тези лица. Лагерите да бъдат от затворен тип, за да не могат хората, които са в тях, да бъдат заплаха за живота и здравето на българските граждани, от една страна – заради техните ислямистки намерения и поведения, и заради заразите и болестите, които, вероятно носят”, каза още Ангел Джамбазки.
Ангел Джамбазки се включи във факелно шествие на ВМРО-БНД по повод годишнината от подписването на Ньойския договор, което премина през Добрич под наслова "Заедно за България".  НДТ
 


Сходни връзки

Ангел Джамбазки: Зад бунта в Харманли стоят радикални ислямисти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди