изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:29 EET
МИНУС 18 ГРАДУСА БЯХА ИЗМЕРЕНИ В ДОБРИЧ    
НовиниПрез нощта на 8 януари най-студено е било в Добрич и Кюстендил, където са отчетени – 18 градуса. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките ( БАН). По-ниски стойности са регистрирани в Силистра и на Шабла, където са отчетени минус 14 градуса. Според информацията на Метеостанцията към НИМХ при БАН в Добрич, най-ниска температура е отчетена в 5 часа вчера.

Тя обаче е далеч от рекорда за днешната дата. В Добрич най-студено през последния век е било през 1947 година, когато са измерени 21,4 градуса. Най-топло е било през 2005 година – 16,8 градуса.
Прогнозата за следващите дни предвижда още ниски температури, сняг и бурни ветрове. Критични ще бъдат сряда и четвъртък. В края на седмицата температурите се очаква да стигнат положителни стойности, дори да завали дъжд.
Прогнозата за днес е за слаби превалявания от сняг и минимални температури от минус 19 – минус 14 градуса, а максимални .- минус 12 – минус 7. В нощта срещу сряда валежите ще обхванат целия регион, вятърът ще е силен до бурен. Минималните температури ще са минус 15 – минус 10 градуса, а максималните – минус  9 – минус 4. В четвъртък ситуацията, като цяло ще се запази.  В петък се очаква до слънчево време и температури  от минус 7 – минус 2 минимални и минус 1 до 5 градуса максимални. В събота дори се очаква да завали дъжд, а максималните температури се очаква да са до 6 градуса.     НДТ
 


Сходни връзки

МИНУС 18 ГРАДУСА БЯХА ИЗМЕРЕНИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди