изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:44 EEST
Защо трябва да правите секс.. тази вечер!    
Любопитно Забравете кремовете против бръчки, изследванията сочат, че сексът може да ви направи да изглеждате по-млади с цели седем години – но това не е единствената полза. Партньорът ви отново не е в настроение? След това, което ще споделим с Вас със сигурност ще си промените мнението. Според последните проучвания, редовния секс (2-3 пъти в седмицата), може да осигури невероятни неща за вашето здраве и благополучие. Ето за какво говорим:


1. Изглеждате по-млади – д-р Дейвид Уикс, клиничен невропсихолог в болницата в Единбург, разкри, че неговото задълбочено изследване е установило при по-възрастни мъже и жени с активен начин на любовен живот, че те изглеждат от пет до седем години по-млади от действителната си възраст. Но не е нужно да се впускате в любовни премеждия всяка вечер, за да постигнете този ефект. В действителност, по време на своето 10-годишно проучване, Уикс споделя, че качеството е също толкова важно, колкото и количеството. Да не забравяме, че за да има анти остаряващ ефект любовта и секса трябва да вървят ръка за ръка.

2. Увеличава вашата плодовитост – това ще звучи като музика за ушите на повечето хора – проучвания са установили, че колкото по-често правите любов, толкова по-добро е качество на спермата. Установено е, че спермата е най- здравословна когато има два дни въздържание. Поне това сочат тестовете. Ако се опитвате да имате бебе, дръжте сперматозоидите си свежи и в отлична форма, като правите секс поне два пъти седмично, а не само по време на овулацията на жената. Честият секс също така е установено, че балансира хормоните на жената и регулира менструацията, която може да се засили шансовете за зачеване.

3. Сексът е като лекарство срещу настинка и грип – установено е, че хората които правят секс два или три пъти седмично имат повишено ниво на антитела в тялото си, наречени имуноглобулин. Точно тези антитела предпазват организма ни от настинки и грип. Едно проучване установява, че хората, които правят секс повече от веднъж седмично, имат 30% по-високи нива на имуноглобулин, отколкото тези, които се въздържат.

4. Удължете живота си – изследване, проведено в Австралия открива, че хората, които правят секс и са в кулминация най-малко три пъти седмично, имат 50% по-нисък шанс да умрат по някаква медицинска причина, отколкото тези, които имат оргазъм веднъж месечно.

5. Поддържане на формата – тридесет минути енергичен секс изгаря до 100 калории, което е същото като малка чаша вино. И ако имате умерено активен секс два пъти седмично, ще изгорите допълнително 5000 калории на година! Различните позиции също са чудесен и забавен начин за тонизиране на различните мускулни групи. Защо трябва да правите секс.. тази вечер!

6. Намалете болезнените спазми по време на месечните Ви гости – много от жените твърдят, че болката намалява, ако са правили секс преди това или болката изчезва изцяло. Една от теориите е, че поради мускулни контракции, които се случват, когато се достигне пиково ниво на възбуда се облекчава напрежението в мускулите на матката – тези, които причиняват менструални спазми – следователно облекчаване на болката.

7. Предотвратяване на сърдечен удар – много проучвания са установили, че редовният секс може да предпази от сърдечен удар, а не да ви доведе до такъв. Едно проучване направено в Университета в Белфаст установява, че правейки секс три пъти в седмицата може да намалите наполовина риска от получаване на инфаркт или инсулт. Друго изследване в Израел открива, че жените, които са имали два оргазма седмично имат 30% по-малко вероятност да получат сърдечно-съдови заболявания, отколкото тези, които не се наслаждават на секса, или не са имали оргазъм.

8. Изглеждаме по-привлекателни за околните – високата сексуална активност освобождава тялото от повечето феромони. Ето защо колкото повече секс правите с партньора си, толкова по-силно ще е желанието за още и още приключения.



9. Изгладете бръчките Хормонът естроген се изпомпва по време на секс, което на свой ред може да има уголемяващ ефект върху кожата, което помага да се изгладят тези фини линии. Това е особено полезно след менопауза, когато кожата на една жена може да стане по-суха и набръчкана, тъй като нивата на естроген естествено падат. Едно американско изследване установява, че жени в менопауза, които са правили секс всяка седмица имат нивата на естроген, които са два пъти по-високи от своите колеги, които са се въздържали.

10. Подарете си здравословен блясък Според изследвания, проведени в Единбургската болница, сексът регинерира кожата придавайки и блясък, това е форма на аеробни упражнения. Учените, които стоят зад това проучване установяват, че енергичен секс помпи нивата на кислород в организма, което увеличава притока на кръв и хранителни вещества на кожата, и настоява по-новите, по-свежи клетки на кожата да изпъкнат на повърхността, което прави кожата да изглежда по-здрава.

11. Подобряване на самочувствието Една от най-важните ползи, констатирана в едно неотдавнашно проучване, извършено от Университета на Тексас, САЩ, е че участниците, които са правили секс редовно се чувстват по-сигурни и не се притесняват от телата си.

12. Понижаване на кръвното налягане Шотландско проучване установи, че мъжете и жените, които са правили много секс се справят по- добре със стреса и имат по-ниско кръвно налягане от тези, които са се въздържали.

13. Блокиране на депресия Като всяко упражнение, което повишава сърдечната честота, сексът кара мозъка ви да се освободи от химикалите, които Ви карат да се чувствате щастливи, или хормона на щастието. Така, не само повдигате настроението си, но и го предавате на останалите. Все пак няма нищо по-хубаво от една усмивка, която да те зарази. Серотонинът е ключът на тялото, той е антидепресант и е една от основните причини хората да се усмихват и да се чувстват щастливи и спокойни след секс. Сексуално активните жени в дългосрочни взаимоотношения също са по-малко вероятно да се чувстват депресирани, отколкото жените, които не правят секс.

14. Лекува Главоболието “Да имаш главоболие” може да се окаже едно вековно извинение да не се прави секс, но научните доказателства казват, че, напротив, сексът може да помогне. Това е така, защото правенето на любов предизвиква нарастване на “Любовния хормон”, плюс това има нарастване на ендорфини, което облекчава болката. 16 причини защо трябва да правите секс..тази вечер

15. Намалява притеснението В едно проучване, направено от психологичен вестник, изследователите са открили, че хората, които са правили секс през последните 24 часа са се справили по-добре със стресови ситуации, като публично говорене пред голяма група от хора. Проучванията сочат също така, че докосването и гушкането по време и след секс намалява нивата на кортизол в тялото – хормон, който се секретира, когато сте стресирани.

16. Чувствате се по-добре през целия ден Ако решите да поспортувате със страстна гимнастика сутринта, започвате деня си по-възможно най-енергизиращия начин, който ще Ви държи до вечерта. Американският учен д-р Деби Хербеник установява, че възрастни, които правят любов сутринта са били не само по-оптимистични за останалите хора, но и с по-здрава имунна система от тези, които започват деня си еднообразно и по-един и същ начин всеки ден. С други думи, какво чакате? Започвайте още сега.

http://spisanievip.com

 


Сходни връзки

Защо трябва да правите секс.. тази вечер! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди