изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:46 EEST
Скандал със Сорос и посолството на САЩ в Македония    
По света

Влиятелният конгресмен републиканец Крис Смит обяви пред Македонската телевизия (МРТ), че разследва намеса на американското посолство в Скопие в политиката в Македония. Смит дори е призовал новият държавен секретар Рекс Тилерсън да уволни посланика Джес Бейли.



Начело на група от шестима конгресмени републиканци Смит още в средата на януари поискал обяснение от посланик Джес Бейли за това дали посолството в Скопие работи в полза на отделни политически партии и е финансирало проекти в Македония на фондацията на Джордж Сорос.

След като Бейли не е отговорил на писмото на конгресмените, Смит, който е член на Комисията по външните работи,  е сметнал, че е необходимо внимателно разследване на дейността на посолството.

„Американският посланик не трябва да играе роля в сформирането на правителство и да заема страна при формирането на коалиция. Това не е работа на САЩ, нито на американските представители в Скопие. Ние като група конгресмени, поставихме конкретни въпроси в писмото дали е имало или не сътрудничество на посолството с левите партии на изборите. САЩ не могат да имат роля в това. Трябва да настояваме за свободни и честни избори и за достъп до медиите, но в никакъв случай не трябва да заемаме страна. Този посланик е взел страна и трябва да бъде уволнен незабавно. Аз съм в Конгреса от 37 години, нечувано е нашият посланик в Скопие да заема страна в тези избори или всякакви други избори в миналото или в бъдещето“, посочва Смит.

В писмото си конгресмените твърдят, че е имало „сериозни предупреждения, че през последните две години американската мисия в САЩ активно се намесва в партийните политически събития в Македония, както и в медиите и гражданския сектор в подкрепа на партии, медии и граждански организации, които са вляво от центъра - за сметка на тези, които са вдясно от центъра“.

Конгресмените питат посланик Бейли дали е вярно, че посолство е избрало Фондация „Отворено общество в Македония“ да реализира проекти, финансирани от американската организация за развитие USAID.

Според тях възниква въпросът дали американски държавни пари се давани на фондацията на Сорос за финансиране чрез нея на ляво ориентирани медии.  https://vesti.bg

 


Сходни връзки

Скандал със Сорос и посолството на САЩ в Македония | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди