изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 20:38 EEST
ПОСЕЩЕНИЕТО НА ПУТИН В УНГАРИЯ    
По света Политическото регулиране в Сирия и други близкоизточни страни, както и бързото връщане към нормалния живот, ще помогне за облекчаване на миграционната криза в Европа. Това заяви руският президент Владимир Путин след срещата си с унгарския премиер Виктор Орбан.


Руският държавен глава също така каза, че Москва и Будапеща са единни в мнението си, че проблемите на Сирия трябва да се решат по политически път. „Имаме общ подход, който се заключава в това, че е необходимо обединение на усилията в борбата с международния тероризъм“, посочи той.

Путин също така посочи, че по време на разговора си с Орбан подробно му е разказал за руската оценка за случващото се в Украйна и Близкия изток.

Стопанинът на Кремъл обвини Киев, че е провокирал разгарянето на сраженията през тази седмица в Източна Украйна.

Припомняме, че Киев обвини проруските сепаратисти за избухването на насилието.

По време на съвместните си разговори двамата лидери също така са се договорили да засилят съвместното сътрудничество между двете си страни в областта на ядрената енергетика и в частност по проекта за АЕЦ „Пакш“. По думите на Путин Москва придава голямо значение на руското участие в проекта за електроцентралата, чиято стойност се изчислява на 12 млрд. евро.

По отношение на доставките на газа Путин посочи още, че Русия е готова да си сътрудничи в Европа, но само ако получи гаранции. „Ние изцяло деполитизираме този въпрос, той е с чисто икономически характер, икономическата целесъобразност е преди всичко. Не изключваме никакви маршрути“, допълни той.

Говорейки за хуманитарно сътрудничество с Москва и Будапеща държавният глава също посочи, че в Унгария все повече нараства интереса към изучаване на руски език и благодари на властите за съдействието в този процес.  
*************
Путин отсече за \"Южен поток\" и заяви, че Русия повече не може да търпи загуби от проекта. По време на преговорите в Унгария руския президент се изказа за възможностите от продължението на \"Южен поток\", съобщава РИА новости. 
 
По думите на руския лидер въпросът за доставките на газ е абсолютно деполитизиран и в Русия няма никакво място за обиди към балканските държави, включително и България заради това, че те са се отказали от проекта.
 
Путин подчерта, че се разглеждат всякакви маршрути за прокарване на газопроводите, но Русия трябва да има гаранция, че това няма да доведе до загуби.

http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ПОСЕЩЕНИЕТО НА ПУТИН В УНГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди