изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:27 EET
Аржентинки протестираха голи    
По света Десетки жени с разголени гърди, подкрепени от стотици напълно облечени поддръжници, сред които и мъже, организираха протести в Аржентина в защита на правото си да се пекат без горнища на плажа, както и срещу мачо нагласите в страната, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Повод за протестите в столицата Буенос Айрес и в други градове в Аржентина стана инцидент през януари, при който полицаи изгониха група топлес дами от столичен плаж, заплашвайки ги с арест. За да накарат жените да напуснат плажа, служителите на реда се позоваха на национален криминален кодекс, забраняващ "непристойно излагане" на публични места. И докато остава неясно дали според законите на Аржентина е допустимо представителки на нежния пол да се пекат топлес на обществени плажове, поне един съдия постанови след инцидента, че липсата на горни дрехи не е престъпление.

Настоявайки, че жените трябва да имат същото право като мъжете да събират слънчев загар без горнище, участничките в протеста издигнаха лозунги и срещу мачо нагласите, които ги поставят в неравностойно положения. За целта част от участничките в протестите използваха телата си, върху които се четяха надписи като "Цензурирай това" и "Няма да искаме позволение от Вас". Дамите настояваха, че никой няма право да им нарежда какво да правят с телата си, както и че имат правото свободно да разполагат със собственото си тяло.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК

 


Сходни връзки

Аржентинки протестираха голи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди