изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:45 EEST
ГРУПА ВЪВ ФЕЙСБУК ПОМАГА НА БЕДНИ АБИТУРИЕНТИ    
ОбществоХора от страната и чужбина се обединиха, за да помогнат на зрелостници в затруднено положение
Група във Фейсбук осигурява коли за изпращането, тоалети, грим, прическа и финансова помощ за децата от семейства в затруднение в Добрич.



1500 души са се присъединили до момента към групата „Предай нататък”. За съвсем кратко време вече са осигурени около 200 бални рокли, 15 мъжки костюма, прически, грим, ваучери и финансови помощи за нуждаещи се абитуриенти, сподели добричлията.
Идеята е на Стилиян Димитров. Той е от Добрич, но работи в Германия. Споделя, че, макар и далеч от Родината, мислите му винаги са тук. Преди часове той сподели във фейсбук, че е впечатлен от невероятната кауза, подета в различни градове от мъже, които предлагат личните си автомобили, за да заведат абитуриент на бала.  „Зачудих се как да бъда полезен?!? И как можем всички заедно да направим няколко човека щастливи! Всеки от вас, може да предложи...грим, прическа, костюм или рокля ...”, написа Стилиян. Той самият е решил да помогне на двама младежи от семейства в нужда, на които да преведе по 100 лева.
Идеята му много бързо набра скорост и като коментари към публикацията му заваляха предложения. Вече са осигурени няколко бални рокли за момичета с различен ръст, както и официални обувки, предложения за грим и прическа. Има готовност да се предоставят и костюми за момчета, както и финансови средства.
Тодор Димитров пък написа: „Подтикнат от един колега от Добрич реших да се включа и аз в инициативата. Предлагам автомобила си за някой абитуриент, който няма как да си позволи превоз. Разходите по превоза с автомобила ще бъдат изцяло за моя сметка. Хора със затруднения (финансови) за намирането на автомобил да се свържат с мен на лично съобщение. Част колегите от БМВ Добрич можем да се включим даже да изпратим някой абитуриент или абитуриентка за по-голяма атракция! Нека да направим бала на някой по-добър!” Идеята да се предоставят автомобили се подкрепя и от други добричлии.
За да се обединят всички предложения за подкрепа на семействата на абитуриенти, които изпитват затруднения да изпратят детето си на бала му, Стилиян създаде фейсбук група „Предай нататък – в помощ на абитуриенти 2017”.
Той се надява идеята му да срещне подкрепа. Разчита също близки, съседи, съученици, учители да помогнат да се осъществи връзка с нуждаещите се от помощ деца, защото е наясно, че не всички могат да си позволят достъп до интернет, а други са прекалено горди, за да молят за помощ.
"Пътят е като живота...има начало и край. Начинът, по който ще го извървиш, зависи от теб...!!!" Ето за това реших да направя група, в която всеки, който желае, може да направи нещо добро в живота си. За себе си и за още някой. Можем да подадем ръка на младежи в нужда. Да помогнем на семейства, за които е непосилно да подготвят децата си за бала! Да превърнем живота на хората в приказка! Да можем да заспим с чисти и добри сърца, просто да бъдем хора!”, призовава Стилиян. НДТ

 


Сходни връзки

ГРУПА ВЪВ ФЕЙСБУК ПОМАГА НА БЕДНИ АБИТУРИЕНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди