изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:30 EEST
СКРЪБНА ВЕСТ: ПОЧИНА ПРОФ. Д-Р ДИМИТЪР КАРАДИМОВ    
Общество На 9. 03. 2017 г. роднини, близки и приятели загубиха проф. Димитър Драгомиров Карадимов.

Проф. Карадимов е роден на 7 април 1949 г. в гр. Търговище.
В годините от 1974 – 1979 професор Карадимов е бил  ординатор по хирургия, профил анестезиология в Окръжна болница, Толбухин и завеждащ реанимация в ОБ, Толбухин.  От 1983 работи последователно в Александровска болница и УМБАЛ „ Света Екатерина“. От 1986 г. е началник на Клиника по неврология и неврохирургия МА на УБ “Ц.Йоанна”, гр. София, а през 1999 зам.- директор по медицинските дейности и началник на КАИЛ и Операционен блок на МБАЛ “Ц.Йоанна”.
От 2010 Проф. Карадимов е председател на Етична комисия по донорство и трансплантации към МЗ, републикански консултант по неврореанимация. Проф. Карадимов има над 160 публикации в областта на анестезиологията и неврореанимацията, 5 - в престижни чужди списания. 50 публикации в ежедневници.
А сега за човека – Митко или Карата, както го наричаха всички приятели. Изключително ерудиран, човек с безупречна лекарска преценка, признат не само от хилядите благодарни пациенти, на които е дарил втори шанс за живот, но и от неговите колеги. Едва ли има човек , поискал помощта му и той да не се е отзовал навременно и адекватно. Безброй са хората, които вечер са го споменавали в молитвите си, защото той наистина с Божията помощ правеше чудеса и спасяваше човешкия живот – най ценното. Всеки, който го познаваше се е сблъсквал и с невероятното му чувство за хумор – една смесица от много мъдрост и вроден талант да е душата на всяка компания.
Ще звършим с една мисъл на Йохан Волфганг Гьоте, която той често употребяваше „Човек вижда толкова, колкото знае“. Сигурни сме, че той ни вижда и сега, усмихва ни се  и бди над нас, както винаги го е правил.
Почивай в мир!

Поклонението ще бъде в 13.00 часа в неделя в гробищния храм \"Св. Архангел Михаил\" в Добрич.






 


Сходни връзки

СКРЪБНА ВЕСТ: ПОЧИНА ПРОФ. Д-Р ДИМИТЪР КАРАДИМОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди