изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:49 EEST
ФАЛШИВАТА НОВИНА    
Коментари Светът лудна на тема фалшивата новина. Не знам защо, но имам чувството, че най-гръмогласни са… организаторите, създателите и разпространителите на фалшиви новини. Осъзнаха се, че изпускат този бизнес след бурното развитие на социалните мрежи и невъзможността в момента да ги контролират.

Моето поколение е свидетел как преди години по Татово време казаха, че няма да се вдигат цените на стоките. А сутринта всички складове и магазини бяха в ревизия и до обяд лъснаха новите цени. Прочетохме в списание, че първият български космонавт е хапнал български суджук в космическата станция, но се оказа, че корабът изобщо не е успял да се скачи. А големият шамар дойде с прикриването на аварията в атомната централа в Чернобил. И трагичните последствия от радиацията, която бе премълчана в най-критичните дни.

По-младите би трябвало да помнят как започна войната или т. нар. Арабска пролет в Близкия изток, след оказалата се фалшива информация, че е използвано химическо оръжие. Тогава пък западните медии тръбяха, тръбяха, а скоро тихомълком признаха лъжата. Сега тръбачите свирят за Сирия същата мелодия. Последствията са чудовищни.

Това са лъжи на най-високо държавно ниво. И нито един държавен глава, участвал в организирането, създаването и разпространяването на тези лъжи не е понесъл отговорност.

Най-смешно ми е, когато чуя за политическа отговорност. Какво го топли обикновеният народ, какво ги топли избитите милиони хора и семействата им, какво ги топли милионите инвалиди, че някой бил поел политическа отговорност? Ала-бала…

Един милион и триста хиляди пенсионери с пенсии около 200 лева на месец не ги топли, че 27 години са лъгани от политиците за по-добър живот.

Стотици хиляди безработни днес в България изобщо не ги топлят обещанията на политиците през последните 27 години, че ще има сериозни инвестиции в страната, че ще се създадат стотици хиляди нови работни места.

Не топлят създадените от същите тези политици фалшиви информации как ще се решат проблемите на обезлюдяването, на здравеопазването, на образованието, правораздаването, а сега и бежанците…

Такъв е животът!

Фалшив ли бе водопадът от информации, че присъединяването ни към Европейския съюз ще бъде на основата на равноправие?  Че ще ни донесе благодат и ускорено развитие? Че ще живеем много по-добре?

Толкова добре, че България напуснаха, по-скоро от България избягаха, близо 3 милиона можещи и знаещи българи в цветуща възраст.

А колко десетки, стотици хиляди не доживяха да се изсипе рогът на изобилието, за което ни информираха президенти и министър-председатели, политически лидери, депутати, евродепутати…

Фалшиви новини ще има дотогава, докато има фалшиви партийни програми, фалшиви речи, фалшиви обещания. Това е то големият фалш, а не че някой писал в някакъв жълт вестник, че някаква плейметка си сложила 500, а не 150 кубика силикон в циците.

Да ви пикая на силикона, би казал бай Дяко. И би продължил: - Искам работа и за добра работа добра заплата. Искам си пенсията, за която сте ми удържали пари 40-45 години. Искам си безплатното здравеопазване, записано Конституцията. Искам си безплатното образование за децата и внуците, записано в Конституцията. Искам си мажоритарни избори… Искам си референдум да останем ли, или да излезем от Европейския съюз…

И това не са фалшиви искания, които пораждат фалшиви новини.

Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

 

 


Сходни връзки

ФАЛШИВАТА НОВИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди