изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 09:10 EET
Походка според зодията    
Хороскоп

Походка според зодията







Овен

Малкият човек

Веднага ще ги познаете – те стъпват енергично и напористо. Главата играе важна роля в живота на Овена. (Как защо – а къде, според вас, са окачени рогата му?) Затова представителите на този знак ходят по този особен начин: челото решително издадено, брадичката леко надолу, а останалата част от тялото е просто придатък към рогата. Незабравимият малък човек на Чарли Чаплин обаче се придвижва по съвсем други правила, нищо че великият кинодиктатор е Овен.

Телец

Като танкер

Телецът се носи като танкер – бавно и достолепно, дори да тежи 45 кила с все дамската чанта. Представителите на този знак са уравновесени и здраво заземени хора, като Адел и Джордж Клуни. Придвижват се с леко присвити колене, тялото е наклонено напред, сякаш за да противостои на брулещите насрещни ветрове. Тъй като винаги имат крайна цел, ходят с поглед, вперен във вярната посока, и сляп за теменужките и пеперудките покрай пътя.

Близнаци

Навред и назад

Близнаците имат лека походка, пъргава и нервна. Изглеждат, сякаш се носят на милиметри над земята. Докато ходят, те всъщност мислят, а мисълта им се рее навред и назад. Неспокойният им дух ненавижда правите и предначертани пътища. Колкото и да е странно, представителите на този знак винаги стигат до целта си, макар и по своя странна и криволичеща траектория. Едно от най-омразните им неща е да се озоват заклещени в тълпа, която лениво и спокойно се тътри.

Рак

Тича, спира, пак хуква

Не, той не ходи – той се движи с определена средностатистическа скорост, горе-долу равна на тази на останалите знаци. Проблемът е, че Ракът или тича (мислете за Памела Андерсън на забавен каданс в “Спасители на плажа” – да, Пам е Рак), или ходи бавно, или се спира без никаква причина, а понякога дори се връща. Причината е в това, че представителите на този знак често изпадат в пристъп на неувереност и съмнение дали да продължат, или да се върнат вкъщи.

Лъв

Ладия лека

Никой не е очаквал друго от Лъва, освен да се плъзга по земята по възможно най-великолепния и царствено елегантен начин. За да не разочарова многобройните си фенове, всеки Лъв полага усилия походката му да изразява в точни дози нужната увереност и обаятелност. В младежките години това условие изисква вдигане на шум и резки движения. В по-зряла възраст походката на Лъва уляга и той плава към целите си като ладия лека или с ленивостта на преял хищник.

Дева

Лунната походка

Естествено, след като Майкъл Джексън, изобретателят на лунната походка, е Дева, човек неволно си вади някои заключения. Повечето са погрешни. Редовата Дева драстично се отличава от краля на попа, при това не само в походката. Представителите на този знак ходят неутрално, без много превъзнасяне и врътки в ханша. В стъпките им няма припряност и суетене. Би могло да се каже, че се придвижват рационално и делово, така както по принцип процедират с живота.

Везни

Крак пред крак

Човек би си помислил, че Везната ходи като манекенка на модния подиум. Така естествено носи дрехите си, сякаш се е родила с тях. Така грациозно стъпва крак пред крак, че газелите се захласват подире й. Или по-точно биха се захласнали, ако Везната се навие кракът й да стъпи в гора. Това, разбира се, е малко вероятно. Докато останалите знаци използват ходенето, за да се придвижват, Везните го използват, за да привлекат вниманието. Дискретно и с вкус, разбира се.

Скорпион

Еротичен танц

Не ми било Скорпион, най ми било момичето от Ипанема, ако се сещате за онази песен – мацка всеки ден минава с една такава секси кръшна походка, а едно момче я гледа с изгарящ поглед. Тя обаче не го забелязва. Та и Скорпионът така… Походката му е по-скоро еротичен танц. Освен когато бърза, тогава може да ви се стори и малко патрава заради ротацията в ханша. Само да припомним, че Джон Клийс от “Министерството на смешните походки” е Скорпион.

Стрелец

Хубаво ходи, но се спъва

Походката на Стрелеца е като тази на добре налюбената жена – според изследователите тя ходи наперено и скокливо. Стъпките му издават жизнерадост и любов към живота. Дори когато Стрелецът се препъне и просне право по очи в краката ви, той все така излъчва оптимизъм. Поради артистичната си разсеяност всеки представител на този знак може да ви разкаже поне три комични истории как се е блъснал в стълб, спряла кола или врата, без въобще да е бил пиян.

Козирог

Има релси

Козирогът се движи като трамвай – по релси и ускорява постепенно. Освен това винаги има депо, където да се прибере. Визуално погледнато, походката му е стабилна, делова и неособено елегантна. Единственото, което го интересува, е крайната цел. Козирогът ходи бързо, без да се зазяпва встрани или да се спира. Дори когато е употребил алкохол, рядко губи правата линия. Ако Червената шапчица беше родена под този знак, вълкът нямаше да има никакъв шанс.

Водолей

Всички падат от смях

Фриволно ходи Водолеят, обгърнат от невидим плащ духовност и мъдра ведрина. Стъпките му са неголеми, но бързи и леки. Когато се затича, околните се сгъват надве от смях. Освен в много редките случаи, когато Водолеят освен мислител е и професионален атлет – спринтьор или бегач на дълги разстояния. Като цяло представителите на този знак са доволни от начина, по който се придвижват в пространството, тъй като не са имали щастието да се видят отстрани.

Риби

Като зомби в транс

Рибите ситнят. Походката им е като на Малката русалка, преди да й разделят опашката на крачета. Вместо да тръгнат с решителни гигантски крачки, те се движат като анимационен герой. Или спънато, подобно на зомби в транс. Понеже все тънат в мечти, унесеният им вид се приема за нещо нормално. Зад тази фасада се крие едно неуверено същество, което през цялото време се колебае дали да продължи напред, или да се върне в тъмните подводни сенки.

https://trud.bg

 


Сходни връзки

Походка според зодията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди