изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:22 EEST
ЛИЛЯНА ПАВЛОВА, ГЕРБ: ИСКАМЕ РАЗШИРЯВАНЕ НА ОБХВАТА НА ПРОГРАМАТА ЗА САНИРАНЕ    
Политика

Като партия сме постигнали много и предлагаме програма с реални стъпки и реални решения във всички сфери. Това заяви в Добрич Лиляна Павлова, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството и кандидат за народен представител, водач в листата на ПП ГЕРБ във Варна.




По думите ѝ, ПП ГЕРБ има две важни послания за малките и отдалечени населени места. Едното е, че битовата престъпност и защитата на самотно живеещите хора. Според Павлова, грижата в тази посока включва закупуване на достатъчен брой автомобили за полицията, с достатъчно гориво, за да могат да обхождат районите. „Там, където не може да има постоянно полицейско присъствие, да има видеонаблюдение и то централизирано, за да се контролира процесът“, посочи тя. Към това добави и необходимостта от ефективно действаща съдебна система. Друг важен аспект, който Павлова посочи, е здравеопазването. Тя уточни, че регионалното развитие допълва всяка една политика, затова в програмата на ПП ГЕРБ е залегнала една много важна инвестиция в областта на здравеопазването. По ОП „Региони в растеж“ е осигурено финансиране – 160 млн. лева, за подкрепа на реформата в спешната помощ. Павлова обясни, че става дума за закупуване на 400 нови линейки и за ремонт на спешните центрове, като средствата са не само за областните градове, но и за всички 170 филиала в малките населени места. 

В Добрич Лиляна Павлова заяви също, че ПП ГЕРБ иска разширяване на обхвата на програмата за саниране на жилища, така че да бъдат поетапно обхванати и еднофамилните сгради. Според Павлова, освен Националната програма за саниране, за еднофамилните жилищни сгради съществува възможност за енергийна ефективност чрез Министерство на енергетиката, където има специален фонд, макар и с по-малък мащаб. Тя посочи, че е започнало разпределяне на средства за проекти за енергийна ефективност за градовете с най-високи нива на фини прахови частици във въздуха. „Не сме забравили еднофамилните сгради. Солидарният модел изисква да започнем от големите, но имаме и за по-малките. Започнахме с тези градове с най-тежко състояние на нивото прахови частици, за да можем малко по-малко да разпространим. Така че не сме ги забравили, но просто с магическа пръчка не можем навсякъде да направим всичко едновременно“, коментира Лиляна Павлова. Тя подчерта, че местните власти също са с ангажимент към обществото в този контекст.

Искаме по-справедлив модел – електронна винетка от дата до дата, когато е годишна, заяви още Лиляна Павлова. „Когато вече имаме електронна винетка и когато имаме вече такава GPS-базирана система с камери, която може да проследи всяка една кола, дали е с платена таксата месечна, шестмесечна или годишна, тогава ще е много по-евтино”, посочи тя.
За българските граждани електронната винетка за леки автомобили ще е по-евтина, ако тя важи за време, както го предвиждат от ГЕРБ, а не за изминати километри. Ако се вземе решение да се заплаща таксата, според изминати километри, услугата ще се оскъпи. Подобна цена би била сходна по размер с годишния винетен стикер или този за половина година или три месеца, смята Павлова. Затова от партията искат електронната винетка да важи от дата до дата, да е с определени периоди, а за всички превозни средства над 3,5 тона да има така наречената ТОЛ такса. 

ПП ГЕРБ настоява да има такава система, защото този модел е по-справедливият, посочи Павлова. „Хората, които се опитват да я блокират, стават все повече и това е така, тъй като на превозвачите не им харесва, защото ще плащат по-скъпо. Който пътува повече, който руши повече, разбира се че трябва да плаща повече, защото това ще осигури следенето на превозните средства и може да ни гарантира по-добра сигурност – какво превозва, който влиза, по кой път върви и как минава”, посочи Павлова.

Пред членове и симпатизанти на партията в Добрич тя напомни също, че Европа се променя и като цяло европейското финансиране като директно и безвъзмездно субсидиране ще е все по-малко. Тенденцията е в посока на реализиране на инвестиции с участие на частния сектор и на такива, които се възвръщат след време и могат да се реинвестират.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Сходни връзки

ЛИЛЯНА ПАВЛОВА, ГЕРБ: ИСКАМЕ РАЗШИРЯВАНЕ НА ОБХВАТА НА ПРОГРАМАТА ЗА САНИРАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди