изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:12 EEST
Ж. Мартинов: От нас зависи дали в неделя ще преместим часовника един час напред или 50 години назад    
Коментари Живко Мартинов: От нас зависи дали в неделя ще преместим часовника един час напред или 50 години назад


- Господин Мартинов, кои са приоритетите в управленската програма за следващия период, които ще се отразят на живота на хората в Добруджа?

- Ще започна с няколко цифри: през следващите четири години в Добруджа ще влязат 530 милиона лева по европейски програми, като тук не влизат парите за земеделие. 162 милиона лева ще бъдат дадени за изграждане и рехабилитация на второкласната и третокласната пътна мрежа, 24 милиона лева за пътя Варна-Добрич, 2 милиарда за довършването на магистрала Хемус.

Ние сме убедени, че пътищата са вратата към Северна България, че това ще доведе инвеститорите и работните места в нашия регион – основно в туризма и земеделието.

Ние ще работим за модерно технологично земеделие и развитие на леката и хранително вкусовата промишленост в областта, така че да не изнасяме само продукция, но и готов продукт

ГЕРБ гарантира, че ще развива подкрепа на българските храни за достъп до търговската мрежа и износ

Много важен приоритет за ГЕРБ са поземлените отношения и ние ще продължим да доизграждаме в НС законодателството в тази област.

ГЕРБ ще вложи още усилия в сигурността на хората. Знаете, че в края на мандата правителството започна да предприема редица мерки, така че във всяко населено място да има полицейско присъствие за борба с битовата престъпност, в отдалечените населени места ще бъдат назначени 1 500 нови полицаи.

В областта на околната среда и водите за област Добричка е от изключително значение достъпа до чиста и евтина питейна вода. Затова, нашият ангажимент е да работим за доизграждане и разширяване на пречиствателните станции в областта.

Водният цикъл на Добрич, започнат при първото правителство на ГЕРБ и спрян по времето на Орешарски, най-после ще осигури на добричлии чиста питейна вода, ще намали рязко загубите в системата и това ще доведе и до рязко сваляне на цената на водата. Нещо повече, с водния цикъл ще бъде подновена цялата подземна инфраструктура в нашия град.

Управленската програма на ГЕРБ в областта на туризма цели България да стане целогодишна туристическа дестинация. Ние ще продължим да надграждаме и да работим за туризъм, който да предлага интегриран туристически продукт. Целта ни е да го свържем и с това, в което Добруджа е силна - да обвържем природните дадености, туризма и екологичното земеделие, което да предлага все по-търсените от българи и чуждестранни продукти екологично чисти храни и напитки. Ще стимулираме дребния и особено семейния туризъм.

В областта на образованието, което е крайъгълен камък на нашата дългосрочна стратегия за България, за да може българските младежи, специалисти, бизнес да станат конкурентни, да създават блага – ние предвиждаме да спрем злоупотребите със социалните помощи от определени групи. Не посещаваш училище – не получаваш социални помощи. Ще въведем дуалната система-обучение чрез работа, така че младите хора да имат гарантирани работни места след завършването си. Удвояване на заплатите на учителите до края на мандата.

ГЕРБ гарантира, че ще запази плоския данък, до края на следващия управленски мандат средната работна заплата ще достигне 1 500 лева, а минималната от 460 сега ще достигне 650 лева.

Вие знаете, че ГЕРБ никога не хвърля прах в очите на хората с празни обещания, дори когато това ни е вредяло и хората са били недоволни от нас. Но за нас е по-важно да изпълним обещанията си, да бъдат реалистични и постижими. Затова нашият ангажимент пред вас е, че ще работим, за да изпълним всяка дума от казаното.

- Как ще коментирате посланието на лидера на БСП, че демокрацията ни била отнела много? В сряда в Добрич тя обеща, че няма да има бедни, че БСП ще върне на хората всичко, което уж им било отнето?

- Госпожа Нинова не казва, че БКП отне всичко на хората по времето на комунизма. Втори път БСП отне всичко на хората по времето на Луканов, трети път - по времето на Жан Виденов, когато една пенсия беше три долара, а парите се обезцениха напълно. По времето на Орешарски цяла България беше на улицата на протест, защото подмениха вота с Костинбродската афера. Така че БСП-БКП наистина има много да връща на хората в България, но истината е, че те просто ще продължат с ограбването - на енергетиката, на евросредствата, на парите за земеделие. Това е грозен популизъм, лъжа, с която се опитват да се върнат на власт.

Популистките обещания на БСП са неизпълними. А ако все пак те решат да ги изпълнят, да се намесят в банковата система, в икономиката, да повишат данъците – това е връщане към тоталитаризма, заплаха е за финансовата система, заплаха е за националната сигурност. Само си представете какво ще стане, ако рухне още една банка или парите започнат да се обезценяват отново…

А що се отнася до това - какво е отнела демокрацията на бившите комунисти, ще кажа - отне им правото да пращат хора в лагерите, в затворите, да си присвоят частната собственост на 8 милиона българи и да ги превърнат в затворници на тоталитарния режим.

- Как ще коментирате медийната кампания срещу Турция и ДОСТ?

- Смятам, че намеса от Турция в нашите избори е недопустима. В същото време мисля, че тази истерия е с цел отвличане на вниманието и втвърдяване на електоратите на БСП и националистическите формации.  Тези агитации не са от вчера, през последните 27 години винаги на избори е имало намеса  - в една или друга степен – на Турция. Но преди това ставаше в полза на ДПС и БСП и националистите си мълчаха. Мълчаха, защото им беше изгодно.

Сега и патриотите залагат на етническата карта. Но истината е, че етническият мир в България е постижение както на българите, така и на турците и останалите малцинства и ние от ГЕРБ никога няма да го поставим под заплаха.

- Как ще коментирате посланието на Красимир Каракачанов че „няма ляво, няма дясно”, че техен дълг е да сложат край на това противопоставяне. Вчера и госпожа Нинова каза, че първо с тях ще води преговори за коалиция, ако спечели?

- Да започна с това, че изглежда Нинова вече се е договорила със Сараите. Въпросът е как патриотите ще обяснят една такава „негласна” връзка чрез БСП с ДПС. Не разбирам, как отиваш да затвориш границата на Капъ Куле, уж да спрат турска намеса, и в същото време да са готови да влязат в една скрита тройна коалиция с ДПС.

Но аз все пак вярвам, че българските патриоти ще защитят националните интереси на българските граждани и няма да направят такава крачка, която ще постави въпрос самото наименование „патриот”.

И в тази връзка искам да кажа още нещо - на мен ми е болно, че дясното е така раздробено заради лидерски амбиции, че те се подадоха на вътрешни раздори и разбиха дясното.

Затова се обръщам към дясно мислещите хора - погледнете внимателно нашата програма, чуйте нашите послания, помислете кой гарантира европейското, демократично бъдеще на България, кой ще прокара реформите, за които дясно мислещите хора искат да се случат. Преценете дали си струва десните гласове да се разпилеят.

Ние няма да правим повече компромиси - ГЕРБ е единствената партия, която защитава искането на над 3 милиона български граждани за мажоритарни избори, за отпадане на депутатския имунитет и намаляване на субсидиите. ГЕРБ е партията, която има реални решения за България и капацитет да ги изпълни. ГЕРБ е партията, която е показала, че може да осигури стабилност и развитие на страната ни.

От нас зависи дали в неделя ще преместим часовника един час напред или 50 години назад.

Затова не се поддавайте на популизма, подкрепете ни на 26 март с бюлетина номер 11 за кандидатите за народни представители на партия ГЕРБ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 


Сходни връзки

Ж. Мартинов: От нас зависи дали в неделя ще преместим часовника един час напред или 50 години назад | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Ж. Мартинов: От нас зависи дали в неделя ще преместим часовника един час напред или 50 години назад
Автор: Anonymous да 2017-03-25 @ 06:24 EET
Как бе Живко?Нинова ,горката има само 10 000лв,а бедните баби хвърлят по 20 000лв на телефонните измамници!Освен това ще и трябват поне 20 милиона долара за сносен живот в САЩ.Само министър -председателството ще и осигурят милионите.ВИЖ КОЛКО Е ЦЕЛЕУСТРЕМЕНА КЪМ   МС!
нА КАКВА ЛИ ДРОГА Е?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди