изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:21 EEST
ПАК НЕ МОЖАХА ДА ИЗБЕРАТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЧИТАЛИЩЕТО    
КултураЗа събота бе насроченото извънредно Общо събрание на народно читалище „Йордан Йовков – 1870”, на което трябваше да се избере ново настоятелство и председател. Това бе вторият неуспешен опит да се избере нов председател на читалището, след като през септември миналата година Юлия Стаматова бе отстранена с  определение на Окръжния съд в Добрич заради разследване срещу нея за престъпление по служба. 


Събранието обаче не се е състояло, тъй като не е имало необходимия кворум, съобщиха от настоятелството му. То можеше да се проведе, ако от всички над 170 членове на общото събрание бяха присъствали половината от тях, плюс един.
Съгласно устава на читалището, трябва всички членове да внесат членския си внос до края на юни. Затова настоящото настоятелство е решило да се изчака този срок, за са се види каква част от членовете на Общото събрание ще подновят членството си. Очакват да бъдат привлечени и нови членове, които да имат отношение към културно-просветния институт и да участват в работата на ръководния орган.
 „Независимо, че няма председател, читалището функционира нормално. Всички школи работят. Организира се и лятната занималня. Настоятелството се събира, вземат се решения”, посочи Божанка Вуцова, която е член на настоятелството. Затруднението идва от това, че, за да  бъде издадена заповед, тя трябва да е подписана от шестимата членове на настоятелството, което налага те да се събират не два-три пъти в годината, а два-три пъти в седмица, обясни тя.
Членове на настоятелството на НЧ „Йордан Йовков – 1870”, след отстраняването на Юлия Стаматова, са Божанка Вуцова, Драгомил Георгиев, Елена Юрченко,Анатоли Тодоров,Съби Колев и Иван Милев.
В понеделник – 10 април, предстои да се вземе решение и да бъде назначен нов секретар на читалището. След напускането на предишния секретар, длъжността е изпълнявана временно. Проведен е конкурс по документи, избран е нов секретар, но все още не е назначен. „Много е трудно. Няма желаещи, а ние искаме да бъде човек, който няма да се откаже след 2-3 месеца”, коментира Вуцова.
Неотдавна Окръжната прокуратура предаде на съд бившия председател на читалището Юлия Стаматова с обвинение за причинените значителни вреди за читалището в размер на 611 885,95 лева, като с действията си е набавила имотна облага на две добрички фирми – „Карина 90“ ООД и „Сейфтибилд“ ЕООД, свързана с братята Ивелин и Димитър Иванови, с прякор Котараците, известни в Добрич с участието си в групировката СИК.
Според обвинителния акт на Окръжната прокуратура в Добрич, от 10-годишната  престъпна дейност на подсъдимата председателка са причинени и вреди от неимуществен характер – уронен престиж на читалището. НДТ
 


Сходни връзки

ПАК НЕ МОЖАХА ДА ИЗБЕРАТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЧИТАЛИЩЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди