изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:16 EET
Съдят бивш директор на Областна служба „Земеделие“ в Добрич за престъпление по служба    
Ред и сигурностОкръжен съд - Добрич ще разгледа утре /4.10.2017г./, от  9.00 часа, в открито съдебно заседание, наказателно дело срещу бившия директор на Областна служба „Земеделие“ в Добрич Стилиян Митев за престъпление по служба. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че в периода от 13.11.2009г. - до 03.09.2013г., в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, с цел да набави облага за две търговски дружества „Митев“-ЕООД - Добрич и „Макситур Бряг на изгрева“АД - Варна, не е

изпълнил служебните си задължения, регламентирани в Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, като от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици. Прокуратурата посочва, че в резултат на неговото умишлено бездействие по служба е могло да се стигне до замърсяване и увреждане на имот с площ от близо 15 декара /14.992 дка/, намиращ се в землището на село Кранево, граничещ на изток с морски плаж „Кранево - север“ и съставляващ част от държавния поземлен фонд.
Според прокуратурата в периода 2009г.-2013г.подсъдимият е проявил бездействие с висока степен на обществена опасност, като с това  е позволил неправомерно ползване на имот от държавния поземлен фонд.
Обвинението твърди, че в продължителен период от време Митев не е предприел действия по служба, с които да инициира премахването на незаконно построени в имота  обекти, между които заведение „Винарна“, „Медицински пункт“, незаконен строеж на двуетажен хотел. Не са били предприети действия и за премахване на  преместваеми обекти - бунгала, метални конструкции, фургони, павилиони, каравани и др., поставени в имота без разрешение и без правно основание.
В обвинителния акт се посочва, че подсъдимият не е  упражнил и контрол върху дейността на назначените от него комисии за извършване на проверки за състоянието на имота, и допуснал изготвените констативни протоколи да не отговорят по съдържание на действителното положение за състоянието и ползването на процесния имот. По този начин протоколите не можели да послужат като основание за започване на административно производство срещу неправомерните ползватели.
Прокуратурата твърди, че бездействието на подсъдимия по отношение неправомерното ползване на земеделския имот от ДПФ е било изцяло в интерес на частни търговски дружества, едното от които е било собственост на неговия баща. Според обвинението подсъдимият не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за концесионера на плаж „Кранево - север“ „Макситур Бряг на изгрева“АД - Варна и на дружество „Митев“ЕООД - Добрич, собственост на неговия баща, което от ноември 2007г. стопанисвало плажната ивица, съгласно сключен с концесионера договор.
Обвинението срещу бившия директор на Областна служба „Земеделие“ е повдигнато от Специализирано звено “Антикорупция“ при Софийска градска прокуратура.
Емилия Укова
Връзки с обществеността

  1. Служител на МЗХ прикривал безобразията на баща си на плаж „Кранево-север“
  2. Специализирано звено "Антикорупция" обвини бивш директор на ОС “Земеделие“ - Добрич в престъпление по служба
  3. Добрич: Общинската организация на ГЕРБ проведе събрание за номиниране на кандидати за народни представители за предстоящите избо
  4. ИНФОРМАЦИОННО СРЕЩА СЕ ПРОВЕДЕ В ДОБРИЧ
  5. ГЕРБ НОМИНИРА ТРИМА ЗА КМЕТСКИЯ СТОЛ В ДОБРИЧ
  6. СТИЛИЯН МИТЕВ ОТ ГЕРБ СЕ ОТКАЗВА ОТ ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ
  7. Разпределението на новите 240 в 43-ото Народно събрание
  8. Прогнозно разпределение на мандатите в Добрич, според АПА
  9. Най-много сбъркани преференции - в ГЕРБ
  10. 8-ми Добрички МИР: 2 мандата за ГЕРБ, а БСП, ДПС, "Патриотичен фронт" и "България без цензура" взимат по еди
  11. ДЕВЕТИЯТ ОТ ЛИСТАТА НА ГЕРБ СТАВА ДЕПУТАТ

 


Сходни връзки

Съдят бивш директор на Областна служба „Земеделие“ в Добрич за престъпление по служба | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Хвърлих боб
Автор: Anonymous да 2017-10-03 @ 16:58 EEST
и гледам - най-много условна на първа инстанция, на последна-целият в бяло.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди