изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:01 EEST
МИНИСТЪР ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА ОТ ГЕРБ Е ЗА ДОВИБА НА ГАЗ В ДОБРУДЖА    
Политика Енергийният министър Теменужка Петкова коментира идеята на омбудсмана Мая Манолова да се забрани добивът на газ в Добруджа. Според Петкова, това би означавало, че страната ни се отказва да развива собствените си ресурси, което пък е сред приоритетите на правителството. Петкова отрече също така да има каквато и да е било защита на контрабандата на горива у нас.


"Не бих казала, че има чадър. Виждате, че правителството полага усилия, борим се, извършват се проверки, колегите от Министерството на финансите, от данъчните администрации полагат неимоверни усилия, за да можем да се преборим с този сив сектор, но борбата не е лесна, това са тежки битки, надявам се правителството да ги спечели", посочи министър Петкова.

Данни на Министерството на финансите обаче сочат, че нелегалният пазар на горива у нас е близо 30%. От българската петролна и газова асоциация отчитат нелегален сектор от 50 на сто.

Бизнесът очаква утре да бъде внесен нов закон за горивата, с който да се затегне контрола в сектора и да се въведе разрешителен режим, съобщава БНТ.

ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ

 


Сходни връзки

МИНИСТЪР ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА ОТ ГЕРБ Е ЗА ДОВИБА НА ГАЗ В ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди