изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:52 EEST
В ИНФОРМАЦИОННИТЕ СРЕЩИ ЗА РЕФЕРЕНДУМА В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ЩЕ БЪДЕ ЗАЩИТАВАНА САМО ПОЗИЦИЯТА ПРОТИВ ДОБИВА НА ГАЗ    
Новини В започващите информационни срещи за предстоящия местен референдум в община Генерал Тошево ще бъде защитавана само позицията против добива на газ, съобщава БТА чрез кореспондента си в Добрич Юлияна Христова. За допитването няма регистриран инициативен комитет, който да популяризира обратната теза, информират от кметската управа.


Информационните срещи започват днес в клубове на пенсионери и хора с увреждания, а на 9 декември обществеността се събира в заседателната зала на общината.
Инициативният комитет против добива на газ и общината, която инициира допитването, ще защитават позицията да се гласува с "да".
Референдумът поставя въпроса "Против ли сте Община Генерал Тошево чрез общинския съвет или кмета на общината да одобрява устройствени планове, определящи територии за проучване, добив, преработка на следните полезни изкопаеми: нефт, природен газ, твърди горива, минни отпадъци?".
Референдумът ще се състои на 17 декември като общинският съвет вече определи необходимият финансов ресурс от 35 000 лева да бъде заделен от бюджета на общината. До решението за референдума се стигна след протести на граждански и браншови организации при обществените обсъждания на доклада за въздействие върху околната среда на инвестиционното предложение на "Русгеоком БГ" ЕАД за добив на газ от находището "Спасово" на територията на общината.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди