изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:28 EEST
ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО Е ГОТОВА ЗА РЕФЕРЕНДУМА В НЕДЕЛЯ    
Времето На 17 декември жителите с право на глас в община Генерал Тошево ще имат възможността да участват в референдум относно добива на природни подземни богатства на територията на общината. Въпросът е:“Против ли сте Община Генерал Тошево чрез Общинския съвет или кмета на общината да одобрява устройствени планове, определящи територии за проучване, добив, преработка на следните подземни богатства: нефт, природен газ, твърди горива, минни отпадъци?“

За всички, които са срещу най-плодородната почва в България да бъде застрашена от сондажи, правилният отговор е ДА. Досега не съм срещнал човек в общината, който да е съгласен с намеренията за добив на природен газ в Добруджа“, споделя председателя на Инициативния комитет срещу добива на газ Атанас Атанасов.
Малко над 13 000 граждани ще дадат своя глас в 47 избирателни секции, съобщават от общинската управа. Изборният ден ще започне в 7.00 часа сутринта и ще продължи до 20.00 часа вечерта. Референдумът ще се проведе от Общинската избирателна комисия, определена и за изборите за мандат 2015-2019 година. Неин председател е Красимира Митева. 245 души са били дописани в списъка за гласуване, след като са подали молба в законовия срок. За да бъде валиден вотът, трябва участие в изборите да вземат не по-малко от 5300 души. 50% плюс един глас пък трябва да гласуват с „ДА“, за да е изпълнена целта на референдума.
От Инициативния комитет информират, че на всеки два часа ще се изнасят междинните резултати за броя гласували. 36 информационни срещи са били проведени в рамките на един месец, като интересът към тях от гражданите на общината е бил голям, дори и в малките населени места, които остават извън обсега на инвестиционното предложение за добив на природен газ.
Резултатите от референдума се очаква да бъдат известни още в полунощ на 17декември. НДТ

ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ 
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди