изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:52 EEST
В Дания откраднаха бутилка водка на стойност 1 млн. евро    
Любопитно В Копенхаген откраднаха една от най-скъпите в света бутилки водка, която е донесена от Русия. Кражбата е станала в бар Café 33, където е била изложена колекцията от водки. Цената на бутилката се оценява на 1,1 милиона евро. Собственикът на колекцията Браян Енгберг съобщи за кражбата в полицията. На своята страница във Фейсбук той публикува фотография на предполагаемия престъпник с маскирано лице, която е направена от камерата за наблюдение.

В интервю за местната телевизия ТВ2 колекционерът разказа, че е открил бутилката преди половин година в Русия, тя не е била застрахована. Бутилката е изработена със златни и сребърни елементи и е украсена с емблемата на автомобил, участвал в ралито Монте-Карло през 1912 г., както и с част от неговата кожена седалка. Традицията на марката „Руссо-Балт“ Водката е произведена от частната компания Dartz Motorz, чието седалище е в Латвия. Тя е специализирана в производството на бронирани коли. Компанията се позиционира като продължител на традицията на марката "Руссо-Балт", макар самата тя да не е собственик на тази марка.



Автомобили с тази марка са започнали да се произвеждат във вагоностроителния завод на Рига преди 100 години. Няколко броя от тези красиви лимузини са били доставени за руския императорски дом. Световна известност „Руссо-Балт“ печели през 1910 г., когато главният инженер на завода Андре Нагел е участвал в ралито Санкт Петербург – Неапол. Автомобилът е изминал целият маршрут без нито една повреда. На следващата година Нагел е спечелил рали Монте-Карло с „Руссо-Балт“. След началото на Първата световна война /1914-1918 г./ производството на автомобила е пренесено в Москва и Санкт Петербург. Скоро след революцията от 1917 г. то спира.

http://bgnes.com

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди