изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:11 EET
ЦВЕТОВЕТЕ ГОВОРЯТ ЗА НАС    
ЛюбопитноЦВЕТОВЕТЕ ГОВОРЯТ ЗА НАС




 

ЛЮБИМИЯТ НИ ЦВЯТ ИЗДАВА ЧАСТ ОТ ХАРАКТЕРА НИ

 

Цветовете са носители на определена информация и създават различни усещания. Предпочитаните от нас цветове издават части от характера ни. Цветовете са носители на определена информация и създават различни усещания. От MegaLife.bg разкриват каква символика имат любимите ни цветове и какви сме по характер според тях.

Белият цвят е предназначен за хората, които търсят съвършенството. Това е цветът на мъдростта, откровението, чистотата и благодатта. Белият цвят още се свързва и с целомъдрието. Това е цветът и на тайнствата и окултизма. Цветът създава усещане за чистота, но в това време и за студенина, строгост, педантичност, каквито са и основните характеристики за хората, които обичат този цвят.

Жълтият цвят олицетворява младостта, енергията и жизнеността. Хората, които харесват този цвят се отличават с пъстротата на своето поведение и настроение, усмихнати и приветливи. Жълтото е цветът на общуването, емоционалната интелигентност и разума. Цветът символизира още добрина, топлота и зрялост в отношенията с околните. Други, смятат, че жълтото се свързва с ревността, завистта и прелюбодеянието.

Зеленият цвят пък, е цветът на природата въплъщаващ нейната жизненост и енергия. Цветът се свързва с неизчерпаемата сила, изобилие и дълголетие. Различните му нюанси имат и различни значения. Светлозеленото се отличава със състояние на безразличие, а тъмнозеленото –със спокойствие. Зеленото е цветът на мира и късмета.

Виолетовият цвят пък се отнася до хората, които обичат да се вглъбяват в себе си. Символизира разума, съзерцанието, покаянието и изкуплението. Някои твърдят, че виолетовият цвят е любим на меланхолиците. Кафявото пък е цветът на тъгата и смиреността. 

Оранжевият цвят се свързва с непостоянството и колебливостта на хората, които предпочитат този цвят. Оранжевото за някои е символ на изневярата, сладострастието, желанието за промяна. Хората, които имат склонност към този цвят харесват пътуванията, предизвикателствата и динамичния начин на живот.

Хората, които обичат синият цвят се смятат за мечтатели. Цветът е символ на всичко духовно, на истината и вечността. Специалистите твърдят, че го идентифицират с душевна отпуснатост, с кротък, лек и спокоен начин на живот. Има схващания, че синьото се свързва и с верността.

Червеният свят се свързва със страстта, гнева и разрушаващата му сила. Червената гама е любима на хората, които са с голям темперамент, огнени личности, енергични, импулсивни и решителни в действията си. Черният цвят символизира неизвестността, мистерията, скръбтта и тъмнотата в човешката душа. Хората, които предпочитат този цвят често са потайни и отдалечени от останалите, трудно допускат до себе си нови хора и са мнителни.

 Ако обичате да носите кафяво, то вие сте постоянни и упорити в живота си. Съвестни сте във всичко, инати сте, но също давате толкова колкото получавате. Имате тенденция да сте пестеливи и не се променяте с годините.

Сивото е цветът на предпазливостта и компромиса. Почитателите на сивото търсят спокойствие и мир и често работят без да очакват нещо в замяна. Тези хора обичат животът им да преминава без много сътресения, върхове и спадове. По-младите „сиви” гледат отстрани и често пазят истинската си същност само за специални хора.

Черното е символът на гордост и внушителност без показност. Любителите на черното искат да се обгърнат в мистериозност, но всъщност изборът им издава подтиснато желание да бъдат забелязани.

 

ХАРАКТЕРЪТ СПОРЕД ЦВЕТА НА МАНИКЮРА

Цветът на лака за нокти разкрива не само черти от вашия характер, но дори подсказва каква е професията ви. Открийте каква сте вие според предпочитания цвят за маникюр:




Яркочервено – жените, които предпочитат този цвят на лака за нокти са секси и дръзки. За да носите този женствен цвят, трябва да сте самоуверена, защото той привлича очите и хората ще ви забележат.

Жълто – вие следите модните тенденции и в същото време имате уникално чувство за стил. Вие сте бохем и рокаджия.

Коралово – това е типичният цвят на топлото и приятно време, вие обичате лятото. Кораловото е много женствено. Дамите, които го предпочитат, обичат летните флиртове и са щастливи или искат да бъдат щастливи.

Неоновозелено – внушавате жизненост, енергия и сте бъбриви. „Животът е кратък“ е вашето мото и сте готова да се забъркате в много неща. Често вие завързвате разговори с непознати и сте душата на компанията.

Мръснобяло – обичате класическото и сте уверена в себе си. Знаете добре какво обичате и трудно променяте мнението си.

Бледорозово – вие сте женствена и консервативна. Личи си, че имате класа и винаги се обличате добре. Това е перфектният цвят за жена, която прави кариера. Освен това бледорозовите нокти винаги изглеждат добре поддържани.

Червено – говори за елегантност, сила и романтика. Жената, която е с червен маникюр иска да привлече мъжа. Тя е влюбена, може би отива на среща. Иска да покаже, че е широко скроена и има класа.

Синьо – с този цвят искате да кажете на света, че имате младежки дух, забавна сте и искате да пробвате нови неща.

Златно – този светещ цвят е за жени, които наистина разбират от мода. Знаете как да съчетаете изискани дрехи от висшата мода с всекидневното облекло. Другите следват модните ви съвети.

Лилаво – изискан цвят, който подхожда на модерната бизнесдама.

 

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩ ЦВЯТ НА ЧЕРВИЛОТО



Откриването на правилния цвят червило, който най-добре да пасва на тена на кожата, не е лека задача. Не е преувеличено, ако кажем, че понякога това може да отнеме години. За да не стигате до такива крайности обаче, спазвайте следните съответствия между нюансите:

При супер светла кожа опитайте червило с телесен или прасковен цвят. Когато трябва да изглеждате ефектно, изберете червено червило. Избягвайте тъмните шоколадови нюанси и бургундското червено, тъй като те контрастират твърде силно със светлата ви кожа.
При тъмна кожа, можете да изпробвате какви ли не цветове. Това е така, защото почти всичко ви отива, а вие сте истинска щастливка! Оранжевите и кораловите нюанси ще ви придадат свеж и младежки вид. Не забравяйте да нанесете гланц, за да изглеждат устните ви по-плътни. Всички ще ви завиждат, но това е идеята, нали? Избягвайте млечните или тебеширени цветове и въобще всичко с много бяло, защото контрастът с тъмната ви кожа, ще е доста стряскащ.
При натурален бронзов загар е задължително кораловото. Не си купувайте лилави и кафяви червила – в първия случай лилавото подчертава жълтеникавите нюанси на кожата ви и ще изглеждате подута, а във втория случай цветът на устните и лицето ви ще станат еднакви.
При жълт нюанс на кожата всъщност ще ви отива червило с цвят на сурово месо. Може да ви звучи отблъскващо на пръв поглед, но ако опитате няма да съжалявате. Категорично забравете за лилавото.
При розов нюанс на кожата ще смекчите външния вид с прасковени, оранжеви и керемиденочервени тонове.

 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди