изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:55 EET
Ароматизаторите са опасни за котките    
Любопитно Кралското дружество за защита на животните предупреждава, че етеричните масла и ароматизаторите могат да причинят сериозни здравни проблеми на домашните котки. Котките много зле реагират при контакт дори с няколко капки масло от чаено дърво, пише "Метро", цитиран от БТА.



Експертите съветват винаги да държим далеч етeричните масла от нашите любимци. Не трябва да използваме и дифузери, които ароматизират дома ни, използвайки етерични масла.

Какви са признаците за отравяне на домашните ни любимци? Те изпадат в депресия, получават тремори, отделят големи количества слюнка, започват да повръщат. В по-тежки случаи се наблюдава парализа на задните крака, колапс и кома. При по-продължително изложение на масло от чаено дърво се получава отказ на органите и смърт.

Различните етерични масла въздействат различно върху котките, но според ветеринарите е най-добре да избягваме използването им, ако държим на здравето на нашите домашни любимци. Още повече, че някои от симптомите на отравяне се проявяват след доста време. През този период ние не можем да си дадем сметка колко са се влошили нещата и през какви изпитания е преминала домашната ни котка.

В заключение таблоидът изтъква, че е хубаво, когато домът ни ухае на лавандула, но е още по-добе ще бъде, ако в него има жизнена и здрава котка, която да ни прави компания. dir.bg

  1. Италианка завеща 30 хил. евро на котарака си Джери
  2. Котарак оцеля в пералня при 40-минутно пране на вълнени дрехи
  3. Най-интересните рекорди от новата Книга на Гинес
  4. Екип от учени, сред които и българи, определиха откъде произхождат котките
  5. Котка спаси семейство от сигурна смърт!
  6. Какви болести диагностицират и лекуват котките
  7. 25 начина да разберем дали котките ни обичат
  8. В ТОЗИ ЯПОНСКИ ОФИС РАБОТЯТ НЕ САМО ХОРА... /СНИМКИ/
  9. КОТЕШКА ИМ РАБОТА - С ОБИЧ И ЛЮБОВ КЪМ ЖИВОТНИТЕ /ВИДЕО/
  10. Двуног котарак хит в Instagram
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди