изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:17 EEST
7 ОБИСКА В ОБЛАСТТА СА ИЗВЪРШИЛИ СПЕЦПОЛИЦАИ; 69 ТОРНАДА ЗА ДЕН! ЕДНО ИЗСМУКА МАЙКА И БЕБЕ    
НовиниНДТ научи, че служители на ГДБОП са извършили седем обиска на територията на областта по повод разследването на незаконни разкопки в страната. Основно обиските са били на територията на общините Балчик и Генерал Тошево. Сред задържаните иманяри няма такива от региона, съобщиха източници на медията. Всички открити предмети днес ще бъдат предоставени на експерти в Националния исторически музей, където те ще бъдат датирани и оценени.

Главатар на иманярската банда бил бившият шеф на Историческия музей в Ямбол Димитър Драганов. В момента той работел като шеф на отдел "Археология" в музея в Русе. При обиските на 26 адреса в областите Добрич, Русе, Варна, Пловдив и Бургас са иззети над 2800 монети, над 790 различни археологически находки, 7 антични матрици за сечене на монети, съдове от антично стъкло, бронз и керамика и дори напълно комплектована антична колесница (квадрига).

***************************
Най-малко 54 души са убити и над 150 - ранени вследствие на поредица гръмотевични бури и торнадо, връхлетели няколко южни щата на САЩ във вторник и сряда, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
В окръга Съмнар, Тенеси, торнадо е всмукало от дома им 11-месечно бебе и майка му. Впоследствие те били намерени на земята, като детето бе оцеляло, но майката - загинала. В Тенеси торнадото е обхванало ивица с невижданата досега широчина от близо 650 километра.
В петък президентът на САЩ Джордж Буш ще посети щата, за да се запознае на място с пораженията от бедствието, съобщи говорителят на Белия дом Скот Станзъл.
В четири окръга на щата Арканзас близо 500 жилищни и други сгради са разрушени. Най-тежко са пострадали Тенеси (30 загинали), Арканзас, Кентъки, Мисисипи и Алабама. Над тези щати и по на север, над Индиана, са преминали общо 69 торнада, сочат непотвърдени данни на базирания в Нормън, Оклахома, Национален център за прогнозиране на торнадо.
Броят на смъртните случаи сега надвишава броят на загиналите в поредицата торнадо в Оклахома, Тексас и други щати през 1999 г., когато убитите бяха около 50, съобщи центърът. Всяка година в САЩ от торнадо загиват по около 70 човека, съобщава Ройтерс.
НДТ – 7 февруари 2008 г.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди