изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:42 EEST
ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРОБЛЕМИ С КАЧЕСТВОТО НА ПИТЕЙНАТА ВОДА В ХИРУРГИЧЕН КОРПУС НА МБАЛ - ДОБРИЧ    
Новини Във връзка с установени отклонения в качеството на питейната вода по микробиологични показатели в Хирургичен корпус на МБАЛ – Добрич, поради възникнали технически проблеми с водопроводните съоръжения на територията на лечебното заведение, РЗИ - Добрич е предприело незабавни мерки за овладяване на проблема:

·       на „ВиК Добрич“ е предписано незабавно провеждане на всички необходими хигиенни мерки, в това число пълна профилактика на водопреносната мрежа, захранваща Хирургичния корпус;

·       издадена е заповед за ограничаване ползването на водата за питейно-битови цели  в Хирургичния корпус;

·       на МБАЛ – Добрич е издадено предписание да бъдат информирани пациентите и персоналът на болницата, че водата не трябва да се използва за питейно-битови нужди. Освен това лечебното заведение е длъжно да осигури бутилирана вода за питейни нужди от регламентиран производител. Предписан е строг дезинфекционен режим на територията на цялото лечебно заведение. Въведен е и стриктен контрол и регистрация на вътреболничните инфекции.

            На директора на МБАЛ-Добрич е възложено да се направи оценка на риска от разпространение на вътреболнични инфекции в следоперативния период в отделенията, в които се извършват оперативни интервенции и при наличие на риск да се преустанови извършването на планови операции до отстраняване на проблема.

            МБАЛ - Добрич и ВиК Добрич, под контрола на РЗИ - Добрич, са предприели всички необходими мерки за привеждане на водата в съответствие със здравните норми. Последното пробонабиране показва, че показателите на водата са в съответствие със здравните изисквания. След потвърждение на тези проби, ще се пристъпи към отмяна на забраната за ползване на водата.

            В резултат на предприетите мерки своевременно е овладяна ситуацията и не е допуснато възникването на риск за здравето на пациентите и работещите в лечебното заведение.

            Взетите проби питейна вода на крана при потребителя от контролни пунктове в гр. Добрич не показват отклонения от изискванията за качество на водата.

РЗИ - Добрич

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди