изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:31 EEST
НОВИНИ ОТ ЦАР ФУТБОЛ    
СпортНОВИНИ ОТ ЦАР ФУТБОЛ




МИЛИОНИ ЗРИТЕЛИ НА ПЕТ КОНТИНЕНТА ЩЕ ГЛЕДАТ МАЧА МЕЖДУ ЛУДОГОРЕЦ И МИЛАН
Страхотен жест към феновете, които няма да имат възможност да гледат на живо мача на годината Лудогорец – Милан, ще направи Община Разград, съобщава официалният сайт на \"орлите\". Градската управа взе решение да монтира огромен екран на площад „Момина чешма“, където ще бъде показан пряко двубоят между шесткратния шампион на България и седемкратния носител на КЕШ на 15 февруари. По-рано през деня привържениците на Лудогорец ще си припомнят някои от най-големите мачове на клуба в евротурнирите.
Разград вече живее с наближаващия сблъсък от 1/16-финалите в Лига Европа. Общината брандира града с билбордове и транспаранти за предстоящия двубой, който ще бъде гледан от милиони зрители на пет континента.
Делегацията на Милан пристига в България на 14 февруари и преди двубоя с Лудогорец ще отседне в Разград.
Междувременно Милан победи СПАЛ с разгромното 4:0 като гост в мач от 24-тия кръг на италианската Серия „А”. Младият талант Патрик Кутроне даде преднина на \"росонерите\" още във втората минута, след като се възползва от разбъркване в наказателно поле. В 33-ата минута Хакан Чалханоглу пропусна отлична възможност за Милан. В 41-ата минута СПАЛ нацели греда, като ударът на Федерико Вивиани беше най-чистото положение на домакините.
През второто полувреме Милан продължи доминацията си и Франк Кесие и Сусо бяха близо до попадения. В 65-ата минута Кутроне вкара втория си гол, като се възползва от изчистване на вратаря Алекс Мерит. В 73-ата минута Лукас Билия с хубав удар направи 3:0. Точка на спора сложи Фабио Борини малко преди последния съдийски сигнал.
Съперникът на Лудогорец в Лига Европа се намира на 7-ма позиция с 38 точки в актива си, докато СПАЛ е на 18-о място със 17.

РОНАЛДО С ХЕТТРИК ПРЕДИ СБЛЪСЪКА С ПСЖ
Шампионът на света Реал (Мадрид) включи на скорост и разби с 5:2 гостуващия Реал Сосиедад в мач от 23-ия кръг на Примера. \"Сантиаго Бернабеу\" видя цели четири попадения преди почивката, всичките във вратата на сансебастианци. Лукас Васкес даде аванс na \"белите\" още в първата минута. Последваха попадения на Кристиано Роналдо (27, 37 и 80) и Тони Кроос (34). За тима на Еусебио Сакристан точни бяха Йон Баутиста (74) и Асиер Ияраменди (83). Кралят на Европа си вдъхна увереност четири дни преди битката с Пари Сен Жермен в Шампионската лига. Роналдо пък вкара 33-ия си хеттрик в Ла Лига.
Зинедин Зидан заложи на четирима офанзивни футболисти при схема 4-4-2 - Лукас Васкес, Карим Бензема, Кристиано Роналдо и Марко Асенсио. Гарет Бейл, Иско и Каземиро получиха почивка преди срещата с Пари Сен Жермен. Реал Сосиедад също излезе във формация 4-4-2.
Срещата започна със светкавичен гол. Още преди да е изтекла и минута, топката се озова в мрежата на Херонимо Руи. Кристиано центрира отляво, Лукас Васкес се извъртя назад, за да стреля с глава и прати неспасяема топка към левия ъгъл на вратаря - 1:0. \"Лос бланкос\" продължиха да играят настървено и в седмата минута удариха греда. Марсело отне топката, влезе в наказателното поле, където подаде към Бензема, френският стрелец чукна топката, но нямаше късмет и тя се отби от гредата. След получения ранен гол гостите трудно организираха играта си и често допускаха грешки. В 23-ата Асенсио напредна на скорост отляво, подаде към Роналдо, който беше блокиран, последва центриране към Асенио, който стреля с глава точно, но и безобидно. В 27-ата Асенсио потърси Марсело, който центрира успоредно на голлинията към непокрития Кристиано, а той отбеляза с лекота от осем метра - 2:0. В 33-ата вече се виждаше как Роналдо бележи трето попадение, но топката срещна гредата. Отбраната на баските отново се пропука, Серхио Рамос подаде към португалеца, който нанесе удар от въздуха, но кълбото се чукна в гредата. В 34-ата все пак падна трети гол. Даниел Карвахал асистира на Тони Кроос на дъгата, а той моментално стреля фалцово и прати топката в горния ляв ъгъл. В 37-ата Роналдо вкара за 4:0, след като се извиси и стреля с глава при корнер. В 40-ата \"белите\" развиха поредна бърза акция: Бензема подаде към Марсело, той напредна в наказателното поле и асистира на Асенсио, който направи пропуск от чудесна позиция.
Второто полувреме започна с по-отпусната игра на домакините. В 52-ата Хуанми уцели греда, след като стреля с глава при корнер. Две минути по-късно Васкес центрира отдясно, Кроос заби топката в земята и тя стана лесна за Херонимо Руи. В 62-ата Зидан пусна в игра Иско и Матео Ковачич. Седем минути по-късно Асиер Ияраменди стреля опасно от пряк свободен удар, но топката прелетя малко над гредата. В 74-ата гостите от \"Аноета\" стигнаха до попадение. Резервата Йон Баутиста беше изпуснат от Рафаел Варан и търкулна топката в близкия ъгъл. В 80-ата появилият се през втората част Гарет Бейл получи топката при съмнения за засада, шутира коварно, вратарят направи грешка и изби в краката на Кристиано Роналдо, който с лекота оформи своя хеттрик. Три минути по-късно бившият играч на Реал Ияраменди беше оставен в наказателното поле и реализира от въздуха - 5:2. В 90-ата Кроос центрира от статично положение, Роналдо насочи с глава и топката облиза гредата от външната страна. В секундите преди финала Бензема направи пропуск от седем метра и получи дежурните си освирквания от публиката.
Реал временно съкрати дистанцията до лидера Барселона на 16 точки. Вече всички мадридисти мислят за мача в сряда, когато на \"Бернабеу\" пристига ПСЖ. 

СТЕНЛИ ВЗЕ ТРЕНЬОРСКИ ЛИЦЕНЗ
Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилян Петров се похвали, че е получил треньорски УЕФА \"А\" лиценз. Стенли се похвали в Туитър с постижението си, а от изданието \"Бирмингам лайф\" побързаха да го поздравят за лиценза и си пожелаха да стане мениджър на последния тим в кариерата си - Астън Вила. \"Винаги съм честен спрямо себе си и не мисля, че все още съм готов за това. Знам, че един ден ще стана мениджър на Астън Вила, но е прекалено рано за мен\", каза Петров пред \"TalkSport\". \"Те се нуждаят от добър мениджър, такъв с опит, който може да стабилизира отбора\", добави още Стенли.

МАНЧЕСТЪР СИТИ РАЗБИ ЛЕСТЪР С 5:1
Манчестър Сити победи с 5:1 Лестър на \"Етихад Стейдиъм\", благодарение на което дръпна с 16 точки пред градския си съперник Юнайтед, който късно вчера гостува на Нюкасъл. Серхио Агуеро и Кевин де Бройне изиграха поредния си страхотен двубой, в който аржентинецът отбеляза четири попадения (48', 53', 77', 90'), а белгиецът записа три асистенции. Рахим Стърлинг (3') пък откри головата сметка на \"гражданите\" в самото начало. Джейми Варди (24') отбеляза почетното попадение за гостите.
Мениджърът на \"гражданите\" Джосеп Гуардиола бе направил две промени в своя състав - Аймерик Лапорт и Олександър Зинченко започнаха за сметка на Венсан Компани и Данило. Голямата новина бе, че Риад Марез, който бойкотира Лестър след проваления си трансфер в Манчестър Сити, се завърна в групата на \"лисиците\", но остана на скамейката за началото и се появи в игра през втората част. Бен Чилуел и Мати Джеймс бяха титуляри за гостите.
Двубоят започна много добре за домакините и още в третата минута Рахим Стърлинг откри резултата, след като засече на далечната греда центриране на Де Бройне. Това е 20-и гол за крилото от началото на сезона. Натискът на Сити продължи, но при първата си атака Лестър изравни. Отаменди сгреши едно подаване в своята половина и подари топката на Варди. Зинченко не успя в опита си да пресече този сбъркан пас, след което нападателят нахлу на скорост и прати топката в ъгъла на вратата на Едерсон - 1:1. Това бе първият и единствен удар на гостите преди почивката. \"Гражданите\" опитаха да си върнат аванса, но Шмайхел спаси удари на Силва, Фернандиньо и Де Бройне. Три минути преди почивката Стърлинг бе близо до втори гол, след като получи от Де Бройне, премина покрай Шмайхел, но в последния момент Драгович се хвърли и блокира удара му.
Три минути след подновяването на играта Серхио Агуеро отново изведе Сити напред, след като получи страхотно подаване от Де Бройне и вкара отблизо. В 53-ата взаимодействието между Де Бройне и Агуеро доведе до трети гол. Белгиецът изведе своя съотборник, записвайки третата си асистенция. Кун стреля, Шмайхел опита да избие, но не успя да спре топката, която влезе във вратата му. В 62-ата минута в игра се появи Риад Марез, който бе посрещнат с аплодисменти от феновете на Лестър, които присъстваха на \"Еихад\". В 77-ата минута Агуеро оформи своя хеттрик. Аржентинецът пресече подаване на Шмайхел, след което прехвърли вратаря за 4:1. В последната минута Кун вкара и четвъртия си гол след страхотен шут, след който топката разтресе напречната греда и влезе във вратата за крайното 5:1.
Манчестър Сити вече има 72 точки, докато Лестър е осми с 35 пункта.

НОВ УСПЕХ ЗА ПЕТЕВ И ОМОНИЯ В КИПЪР
Бившият селекционер на България Ивайло Петев записа осми успех в десетия си мач начело на гранда от Острова на Афродита Омония (Никозия). В двубой от 24-ия кръг на кипърската Първа дивизия 20-кратният шампион на страната спечели с класическото 3:0 домакинството си на Арис (Лимасол). Попаденията за тима на българския специалист реализираха Санде (7’), Лопес (66’) и Соломон (90’). Любопитното е, че това е четвърти успех на домашна сцена и трети, дошъл след класика.
С новите три точки Омония събра 44 в актива си и продължи победната си серия. Омония отдавна си гарантира място в Топ 6, каквата бе поставената пред Ивайло Петев основна цел. Нещо повече, водилият хърватския гранд Динамо (Загреб) специалист пое тима с едва 19 точки след 14 изиграни срещи, като за по-малко от два месеца спечели цели 25 и изстреля отбора в зоната на шампионския плейоф.
Двукратният шампион на България с Лудогорец е в серия от четири поредни победи, като общо на сметката си има осем успеха, едно равенство и една загуба при голова разлика 27:9. Единственото поражение до момента - с минималното 0:1 като гост на Аполон (Лимасол), дойде в средата на януари, като любопитното е, че тъй като това бе отложен мач от есенния дял на шампионата, Петев нямаше право да използва новопривлечените играчи. Сред тях е и националният ни вратар Николай Михайлов, който в момента се възстановява от контузия.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди