изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:01 EEST
БАЛЧИШКА ПРОСТИТУТКА ДАВАЛА ЗА ЧУВАЛ БОБ ИЛИ... ОВЦА    
НовиниСлавчо В. от село Соколово, който се занимавал със сводничество, е разкрит от РДВР на 19 февруари. Задържаният си признал. Славчо уреждал проституирането на 27-годишната А.С. от Балчик. Младата жена, която била вдовица и имала малко дете, лятото работела като сервитьорка в Албена. След края на сезона, като свършила парите, балчиклийката се съгласила с предложението на циганина.

От 17 до 70-годишни били клиентите й. Сутеньорът признал, че хранел чрез вдовицата три циганчета и жена си. А.С. карала и на бартер, когато в панталоните на клиентите й нямало левове или валута.

130 ГОДИНИ ОТ ИЗДАВАНЕТО НА ПЪРВИЯ В СВЕТА ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ

Днес се навършват точно 130 години от издаването на първия в света телефонен указател. За първи път помагалото за домашни абонати е било издадено през 1878 г.
Последното обаче такова книжле за Добрич телекомът е издал през 2000 г. Оттогава цифровизацията в телефонията се разви. Множество от хората ползваха телефон 65-500 на компанията, за да разберат промяната в телефонните номера, но телекомът спря и него. По повод годишнината потърсихме пресцентъра на БТК, като попитахме - предвижда ли се издаване на нов телефонен указател за гражданите на Добрич. От там заявиха, че предвид динамичната цифровизация, която тече в цялата страна, в момента се работи по подготовката на телефонни указатели за всички области в страната. Компанията има внесено предложение за одобрение в Комисията за регулиране на съобщенията по този казус за всички области, като след произнасяне на тяхното становище, ще се премине към поетапно издаване на телефонни указатели във всички области, в това число и в Добрич, добавиха от пресцентъра. Говорител на компанията допълни, че ежегодно телекомът си сътрудничи с т. нар. "Жълти страници", като справочникът за бизнесабонати се актуализира и излиза ежегодно навсякъде.
НДТ – 21 февруари 2008 г.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди