изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:21 EET
Mirror шокиращо: В Телфорд разкрихме най-големия ад в света с над 1000 изнасилвани от азиатци малки момичета, полицията прикрива    
По света Повече от 1 000 деца могат да се окажат жертви в най-зловещия педофилски скандал във Великобритания (а най-вероятно и в света), където секс банди са набелязвали момичета не по-големи от 11 години, пише Sunday Mirror. Този истински ад от изнасилвания е ставал само в един град - Телфорд - и е продължил 40 години, показва шокиращо разследване на английския таблоид.

Поне 1 000 деца са минали през тези мъчения от 1981 г. насам. Момичетата били примамвани, упоявани, пребивани и изнасилвани - и това се повтаряло и разпространявало като епидемия. Според Mirror това продължава и днес. Поне трима души са били убити и двама починали в различни трагични случаи, свързани с този скандал.



Въпреки многобройните сигнали, които можели да покажат съвпадащи си престъпни профили в близките Рочдейл и Ротърхем, властите в Телфорд през цялото това време проспали да разкрият мрежата от насилници. 18-месечното разследване на Mirror показва насилие в безпрецедентни размери. От вестника твърдят, че са открили следното: Социални работници алармирали за случаи на насилие през 1990 г., но на полицията й били нужни десет години да предприеме нещо. Отговорните служби разглеждали изнасилените и отвличани деца като "проститутки" вместо като жертви. Властите не са събрали данни за насилници от азиатски произход, заради страх да не бъдат обвинени в "расизъм". Полицията не е направила нищо да разследва случаите, докато не се намесили политици. Една от жертвите казва, че ченгетата опитали да я спрат да разбере защо насилниците й не са били разследвани, защото се притеснили, че ще пропее пред медиите. Мащабът на насилието, разкрито в Телфорд - с население 170 000 - може да се окаже най-голям и брутален в историята. Ако се добавят случаите в Ротърхем с население 260 000, пострадалите могат да се окажат дори 1 500 и повече. Миналата вечер депутатът от Телфорд Луси Алън настоя за публично разследване и каза, че разкритията на журналистите са "извънредно сериозни и шокиращи".


Луси Алън

Тя казва също: "Трябва да има независимо разследване относно детската сексуална експлоатация в Телфорд, така че нашето общество да има пълно доверие във властите." Специалистът по насилие над деца адвокат Дино Ночивели добавя: "Тези деца са били третирани като сексуални играчки от мъже, които са извършвали неописуеми актове на насилие. Оцелелите заслужават справедливост. Те трябва да знаят как се е стигнало до насилието, защо е продължило толкова дълго и защо толкова много извършители така и не са били изправени пред правосъдието."



Разследващи журналисти са разговаряли с 12 жертви, повече от които нямат нищо общо една с друга. Те уличили повече от 70 насилници и твърдели, че изнасилванията са продължавали дори допреди само няколко месеца. 14-годишно момиче било изнасилено след като телефонният й номер бил продаден на педофили. То разказва: "Мразех това, което се случва, но насилниците ми казаха, че ако кажа и дума на някого, ще дойдат за малките ми сестри и ще кажат на майка ми, че съм проститутка. Нощ след нощ бях принуждавана да правя секс с много хора в разни гадни места. Вземах от местната болница хапчето за след това поне два пъти седмично, но никой така и не ми зададе никакви въпроси. Забременях два пъти и имах два аборта. Часове след втория, бях отведена от един от моите насилници да бъда изнасилена от много мъже. Най-лошият момент беше след 16-тия ми рожден ден, когато бях дрогирана и изнасилена от петима. Няколко дена по-късно тарторът им се появи пред дома ми и ми каза, че ще ми изгори къщата, ако кажа и дума за това, което се е случвало." Документи, които ще бъдат представени, разкриват, че местните власти са знаели за тези ужаси поне от десетилетие - а също така и се опитвали да попречат на журналистическото разследване. Mirror продължава: Представихме нашите разкрития на професор Лиз Кели от организация, занимаваща се с насилие над жени и деца към Лондонския университет.



Тя помогнала да се установи бройката на жертвите, основана на цифрите събрани по време на разследването. Професор Кели казва: "Ние се държим сякаш не сме знаели за сигналите за насилие над деца. Всички имаме голям капацитет, когато изберем да забравим." Полицейско разследване все пак е било проведено между 2007 и 2009 г. То установило повече от 100 евентуални жертви, изнасилвани през този период. Ченгетата тогава твърдят, че е възможно да има около 200 извършители - но само 9 били заловени и затворени, а случаят бил незабавно закрит. Днес журналистическото разследване показва, че полицията е била уведомена за случаите повече от десетилетие, преди да направят каквото и да е било. Според разследването на Mirror системните изнасилвания на местни момичета са започнали през 1981 г. Един от насилниците печелил хиляди паунди за нощ в продължение на години като прекарвал момичета из цялата страна да правят секс със стотици мъже, както свидетелства самата жертва. В друг случай 14-годишна се сгодила с 18-годишен азиатец през 1985 г. След като родила дете от него, той я пуснал на приятелите си да правят секс с нея, след което изнасилванията станали ежедневие. Жертвата, днес на 47 години, подавала сигнали за насилието в полицията и в училището си, но нищо не последвало. Лекарят й казал, че е душевно болна и трябва да се лекува. Мнозинството от жертвите са били бели, но сред тях има и тинейджърки от азиатски произход. Жертвите: Пет мъртви, след като не успели да се отърват от пипалата на насилниците Майка и четири момичета са били убити в трагедии, свързани с насилието.



Луси Лоуи

16-годишната Луси Лоуи била убита през 2000 г. заедно с майка си и сестра си, след като 26-годишният й насилник Азар Али Мехмуд запалил къщата й. Мехмуд се сгодил за Луси през 1997 г., когато тя била само на 14 и родила дъщеря от него. Впоследствие той бил затворен за убийствата, но никога не е бил разследван във връзка със сексуално насилие на деца.



Беки Уотсън

През 2002 г. 13-годишната Беки Уотсън загива в катастрофа, която била определена като "съмнителна". Разследването на Mirror установява, че тя е била тормозена в продължение на две години от азиатска банда, което започнало, когато била на 11. Майка й Торън Уотсън казва, че многократно е сигнализирала в полицията, че дъщеря й е насилвана и дори им дала имената на насилниците. Тя казва през вестника: "Момичета като Беки бяха третирани като престъпнички. Аз плачех и молех за помощ, но нямаше към кого да се обърна. Ако насилието над Беки беше своевременно разследвано от властите, повече момичета щяха да бъдат спасени от този ад."


Вики Раунд

Вики Раунд, приятелка на Беки, е била насилвана от същата банда, която е направила зависима от кокаин на 12 години и от хероин на 14. Тя умира на 20 при инцидент, свързан с употреба на наркотици. Официалният отговор: Тези ужасни престъпления вече са приоритет номер 1 Представители на полицията и местните власти коментираха вчера, че цялото разследване се приема "изключително сериозно".



Полицейският шеф Мартин Еванс казва: "Имаме яснота относно информацията, която ни представихте. Справянето с такива ужасни престъпления е приоритет номер едно за полицията в Телфорд и ние сме увеличили с много повече от един офицерите, които ще се занимават в този случай - ще впрегнем всичките си ресурси."
https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди