изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:31 EET
УНГАРИЯ ЩЕ ТЪРСИ АНТИМИГРАЦИОНЕН СЪЮЗ С АВСТРИЯ И ИТАЛИЯ    
Европейски съюз Унгария възнамерява да координира по-тясно своята политика към мигрантите с Австрия и Италия след изборите в тези две страни. На тези избори антиимигрантските партии получиха широка подкрепа, каза днес унгарският външен министър Петер Сиярто, цитиран от Ройтерс и БТА.


Сиярто смята, че подходът по този проблем на правителството във Виена и на десния център в Италия е много сходен с този на централноевропейските страни в ЕС.
\"Затова е очевидно, че ще работим заедно в бъдеще\", каза Сиярто в интервю за Ройтерс.
\"Това не е насочено срещу западната част на Европа, а срещу миграцията и то отговаря на нашите интереси, защото даваме приоритет на сигурността\", добави той.
Сиярто посочи, че страните от Вишеградската четворка нямат планове да разширяват този съюз, но това не трябва да пречи за установяване на по-близки отношения с онези страни, които мислят по същия начин.
Ройтерс припомня, че стремеж към по-тясно сътрудничество с Унгария изрази и австрийският канцлер Себастиан Курц след среща с унгарския премиер Виктор Орбан в края на януари.
Междувременно в София Курц каза днес, че Европа без граници вътре може да функционира само ако са укрепени външните граници. Много сме благодарни за опитите в България да се укрепят външните граници, изтъкна австрийският канцлер след срещата с премиера Бойко Борисов.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди