изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:08 EEST
С ДВАТА КРАКА В… КИСЕЛОТО МЛЯКО    
Коментари С двата крака в… киселото мляко.
Така казваше баба Стефка, обичната ми майчица, когато направехме голяма беля и се оглеждахме виновно, като мишка в трици. И вадехме от девет кладенци вода, за да се оправдаваме.
Шоуто започна в първите часове на 14 април - с изявление на американския президент Доналд Тръмп и телевизионна треска с изстрелването и попаденията на ракетите в Сирия.




Светът гръмна.
Започна Третата световна война! Последната! Ядрената!
Със затаен дъх очаквахме отговора на Русия.
После последваха изявления. След тях коментари. Стигна се и до комедия – Франция изобщо не е изстреляла ракети, а е направила филм за пуска им и го е тиражирала по медиите. Детето-чудо Макрон в ролята на президент на Франция, най-вероятно е послушало учителката си-съпруга като какво се е случило с Наполеон във войната срещу Русия и си е спретнало едно вълнуващо представление с стил класически френски театър.
Тереза Мей се изживя като кралица на Великобритания и реши да посече вътрешната опозиция, която все по-яростно й търси цаката за Брекзит и разделянето с Европейския съюз, и в амбицията си да надмине Чърчил направи грандиозен опит да сгорещи студената война с Русия, но… Чукчито е казало: Ще поживеем, ще видим… Та ще видим що ще става с Тереза /не майка Тереза, тя вече ни се надсмива от небесата/ през тази седмица.
Доналд Тръмп вече влезе със спектакъла си Сирия в историята. Не съм литературовед, но изявленията на видни и влиятелни хора в САЩ твърдят, че последният удар срещу Сирия е по-скоро комедия, дори трагикомедия, отколкото обмислена стратегия за покоряване на Сирия, Иран и Русия, както и на целия арабски свят. Май ще се окаже, че ракетните удари и техните мишени по-скоро са съгласувани с военните в Кремъл, че въпреки изявленията си Тръмп не вярва Башар Асад да е употребил химическо оръжие в град, който вече е превзел от терористите. А и демократите в САЩ вече обявиха, че ракетният удар е незаконен, защото не е обсъждан, нито е разрешен от сената.
Отговорът на Русия пък дойде толкова късно, че буди размисъл дали изобщо са събудили президента Путин, дали не са го изчакали да закуси и след това да напише изявление, в което да заклеймява коалицията САЩ-Великобритания-Франция, а в същото време да продължи да обсъжда темите на предстоящите срещи с Тръмп и Макрон, тъй като те и до момента не са отказани нито от едната, нито от друга страна.
Едно голямо театро на главите на милиони сирийци.
Такъв е животът!
Керванът Русия-САЩ-Китай си върви, а около него кучетата джавкат. Сред тях и лилипути от България, както нарече вчера сутринта изключително уважаваният коментатор Тома Томов нашенски политици, службогончета и помияри, които се напънаха да ни сложат на предния фронт на коалицията САЩ-Великобритания-Франция, макар и да сме безумно безпомощни, безумно ненужни, просто едни подлоги на поредния си колонизатор.
Такъв е животът!
Жалко за младите хора в България. За мнозинството млади хора. Тези, които от раждането си през 1990 година до днес живеят всекидневно с тревогите в семействата си, с безпомощността на родители, роднини и приятели. Жалко за талантливите ни деца и внуци, които биват принуждавани да бъдат бели роби и в родината си, и извън нея, колкото и да се гордеят, поне мнозина от тях, че имат висше образование, бизнес, че дори помагат на родителите си. Колкото и да вярват, както ние преди години вярвахме, че ще живеят в мир, в единно европейско семейство, където има справедливост, по-добър живот и възможности за равен старт в образованието, науката и бизнеса…
Ала-бала…
Такъв е животът!
Стъпихме вече в киселото мляко…
Ако сме живи и здрави, ще станем свидетели що правят в киселото мляко с босите си крака САЩ, Русия, Великобритания, Франция, а заедно с тях и останалите велики и по-малко велики…
В България ще си пием айрянчето, а с него и парче содена питка… Ако ни подхвърлят големите.
За управляващите винаги има и супичка, и шопска салата, и отлежала ракийка, и вкусна скара, и марково вино, и десертче в личните сметки…
Засега ядреният конфликт се отлага!
Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

  1. ПРИНУДИТЕЛНО ЗАСЕЛЕНИ…
  2. ГОЛЯМАТА ТРЕВОГА НА СТОЛИЧНИТЕ МЕДИИ…
  3. ОТ КАЛОЯН И СИМЕОН СТИГНАХМЕ ДО ОРГАЗЪМ, А ЗАЩО НЕ И… КЛИТОР
  4. НЕ ВИ ЛИ БОЛИ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ИЗЧЕЗВАМЕ, ЧЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ БЪЛГАРИЯ?...
  5. АЛО, ТЕЛЕВИЗИОНЕРКИ, ПО-КРОТКО КУДКУДЯКАЙТЕ…
  6. ИМА ЛИ КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ, ИЛИ НЕ?...
  7. ПОДЛОГИ СРЕЩУ… ТОТАЛИТАРИЗМА
  8.  ПАУНИ В ПОЛИТИКАТА. КЪДЕ СМЕ НИЕ?
  9. ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ПРЕЗ 2018-А ГОДИНА!
  10. ТЪПАНИТЕ НА ВЛАСТТА ГЪРМЯТ: ЛИНИЯТА НА БЕДНОСТ ВЕЧЕ Е 321 ЛЕВА
  11. НОВ ГЕНОЦИД!?...
  12. ЩЕ НИ ЗАБРАНЯТ ЛИ И ДА СЕ РАДВАМЕ, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ?...
  13. 1 НОЕМВРИ - ДЕН НА БУДИТЕЛИТЕ: БУДИТЕЛИТЕ – В БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ, „ЗАСПАЛИТЕ“ ТРУПАТ ДЕБЕЛИ ПАЧКИ…
  14. ИДВА ВРЕМЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМ В ДОБРУДЖА
  15. ЧИКИЙКИТЕ ИЗГОНИХА КАМАТА, НЯМАЛ ДНК НА ЧАЯ, КОСТЮМИТЕ И ЛАЧЕНИТЕ ОБУВКИ
  16. БИОЛОГИЧНИЯТ ЧАСОВНИК НА ИСПАНИЯ И ЕВРОСЪЮЗА ЦЪКА ВСЕ ПО-ТРЕВОЖНО
  17. КАКВО ОБЩО ИМАТ ЯЙЦАТА НА СВАКО ГАНЮ И MADE IN BULGARIA?...
  18. 24 ГОДИНИ С ПО-ДОБРИЯ ВЕСТНИК “НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА“
  19. НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА… АЛА БАЛА
  20. СТО ДНИ ОТ СВАТБАТА „БОРИСОВ 3“
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди