изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:55 EEST
Започва ли нов удар? Сирийската въздушна отбрана отблъсна нова ракетна атака    
По света Сирийската система за противовъздушна отбрана е свалила ракети близо до град Хомс в центъра на Западна Сирия, информира "Ройтерс". Също така се съобщава, че ракетната атака е била насочена срещу военната авиационна база Шайрат. Уточнява се, че всички ракети са били свалени при приближаването.

Засега не е ясно дали това е нова атака от страна на Съединените щати, Великобритания и Франция, или този инцидент е свързан с дейността на терористични организации.

**************

Военното летище Думейр на север от сирийската столица Дамаск също е било атакувано с ракети по времето, когато подобно нападение имаше и срещу летище "Шайрат" в град Хомс, съобщава "Ройтерс" ПВО на Сирия е успяло да свали 9 ракети, които са нарушили въздушното пространство на страната при двата инцидента. Посочва се също така, че няма жертви при инцидента. Пентагонът заяви, че Съединените щати не са участвали в ракетния удар по военната база "Шайрат" в сирийската провинция Хомс. Запитан за ракетната атака, израелски военен говорител каза: "Ние не коментираме такива съобщения", информира "Ройтерс".
https://www.blitz.bg



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди