изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:35 EEST
Китай вдигна по тревога страшна армада от кораби, подводници и изтребители (ВИДЕО)    
Китай Докато светът е съсредоточен върху Близкия Изток, доста интересни събития се развиват и в Далечния Изток. Пекин провежда мащабни военни учения в Южнокитайско море, при което до бреговете на спорния Тайван. Китай е решил да повиши бдителността по бреговете си в отговор на агресията на САЩ в Сирия. Почти 150 кораба и подводници, над 70 изтребители и 10 000 моряци са задействани по тревога, подадена от китайския президент, предават световните информационни агенции.




"Трябва да реализираме изцяло идеите на Комунистическата партия за изграждането на силни и верни въоръжени сили, за укрепването им посредством реформи и технологии, да ги управляваме в съответствие със закона. Трябва неотклонно да се придържаме към процеса за модернизация на ВМФ на Китай, длъжни сме да въвеждаме иновации и да се стремим към превръщането на нашия флот в сила от световно равнище", заяви Си Дзинпин. 

Вдъхновяващата реч лидерът на Комунистическата партия произнесе пред моряци на палубата на най-новия самолетоносач "Ляонин". Главнокомандващият призова военните да бъдат лоялни на партията и правителството на страната и да стоят на стража в името на сигурността на родината. Ученията на ВМФ на Китайската народно-освободителна армия се провеждат на фона на изострянето на отношенията със САЩ, информират държавните китайски медии. 

В последните месеци властите на САЩ нагнетяват обстановката около Тайван. Съгласува се договор почти за милиард и половина долара, в рамките на който Вашингтон трябва да достави съвременно въоръжение на Тайпе. Това, на свой ред, разпалва стария конфликт. Така, на 18 април китайският флот се приближи до Тайванския пролив, където се състои и основната фаза на ученията. Една от причините за военните маневри са действията на САЩ в Сирия. Според редица чуждестранни политолози, Китай в качеството си на стратегически партньор на Русия по този начин се стреми да подкрепи Москва при решаването на световните конфликти. 

Според военните експерти, Китай с мащабните учения иска да покаже мощта на своя флот, който в последните години е подложен на интензивни реформи. Основно се залага на внедряването на супер модерни оръжия. 

Също така, Китай е обявил така наречените "червени линии", чието преминаване той не би позволил, стягайки мускули до границите на стратегическите партньори на Вашингтон.  http://www.pan.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.59 секунди