изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:28 EET
Секс скандал може да отложи тазгодишната Нобелова награда за литература    
По светаИнституцията, която връчва Нобеловата награда за литература, е затънала в сексуален и финансов скандал толкова дълбоко, че тазгодишната награда може да бъде отложена за първи път от повече от седем десетилетия. През последните седмици шестима членове на шведската академия, една от най-уважаваните културни организации в Швеция, се оттеглиха, включително оглавяващата институцията Сара Даниус.



Това е потенциална катастрофа за 230 годишната академия, чиито членове, избрани с тайно гласуване, се одобряват от краля и по традиция заемат позициите си за цял живот. 10-те останали активни членове на групата ще трябва да се срещнат, за да обсъдят съдбата на тазгодишната литературна награда, въпреки че по принцип за кворум са необходими 12. Последният път, когато литературната награда бе отложена е през 1943 г. по време на пика на Втората световна война, когато нацистите управляват голяма част от европейския континент. Този път кризата дойде от френския фотограф Жан-Клод Арно, съпруг на поетесата Катарина Фростенсон, която е един от оттеглилите се членове на академията. Арно, водеща фигура в Швеция, е изправен пред множество обвинения в сексуално насилие и тормоз, обявени за първи път от шведския вестник \"Dagens Nyheter \" в края на миналата година. 18 жени обвиниха Арно за редица сексуални нарушения между 1996 г. и 2017 г. Пожизненият секретар на академията Сара Даниус заяви, че институцията е прекъснала всички връзки с Арно заради тези и някои други твърдения, че служители на академията са били подложени на \"нежелана интимност\" от Арно. Академията също е под обстрел за нарушаване на собствените си правила за конфликт на интереси чрез предоставяне на финансиране на форума „Kulturplats“, културен център, управляван от Арно и Фростенсон. Независимо разследване, проведено от шведска юридическа фирма, през следващите месеци установи, че финансовите правила са били нарушени при финансирането на културния форум на Арно и разкри, че \"неприемливото поведение от негова страна под формата на нежелана интимност наистина е факт, но това не е било известно на академията. “Но екипът от адвокати откри също, че академията е получила писмо през 1996 г., в което се разкрива предполагаемото сексуално насилие. Това показва, че поне някои членове на академията са наясно с неправомерното поведение на фотографа от доста отдавна. В последвало изявление организацията заяви, че \"дълбоко съжалява за прикриването на писмото и че не са били предприети необходимите мерки за разследване на обвиненията\". На 11 април се намеси крал Карл ХVI Густаф. \"Скандалът с шведската академия е много жалък и рискува сериозно да навреди на репутацията й“, каза той в изявление. Седем дни по-късно кралят обяви намерението си да промени наредбите на академията, които са в сила от 1786 г. Извършените промени позволяват на членовете й да подадат оставка. След оттеглянето на двама от членовете на академията, Фростенсон и Даниус също подадоха оставка по настояване на останалите членове. Шестият член обяви оттеглянето си в края на април, но академията не оповести причината. Още двама членове на институцията в момента не са активни. Ида Остенсон, основател и президент на Шведската фондация за равноправие \"Make Equal\", вярва, че „академията се нуждае от фундаментални структурни промени, ако иска да продължи успешно своята работа”.
http://bgnes.com
  1. НЕЧУВАНИ ИЗВРАЩЕНИЯ! БЪЛГАРСКИ РОБИНИ ЗАДОВОЛЯВАТ СЕКСУАЛНО БОЛНИ ЧУЖДЕНЦИ
  2. Проститутките в Германия се разбунтуваха срещу \"курвенския закон\"
  3. Гнусен секс скандал в монтанско село! 22-годишен мустакат ШЕСТОКЛАСНИК забремени 15-годишна, но после...
  4. Загорял, но некадърен в оралния секс мъж си изпати жестоко! Проститутката Мариса му пусна два куршума в...
  5. Нов сексскандал в Холивуд! Харви Уайнстийн бил \"Бамби\" в сравнение с Тери Ричардс
  6. Тази хубавица е в дъното на секс скандала, взривил британските военноморски сили (СНИМКИ)
  7. Люси Дяковска съблечена дибидюс на летището заради швейцарски пенсионери
  8. Грандиозен скандал в Германия! 300 полицаи отзовани заради групови секс оргии преди срещата на Г20 (ВИДЕО)
  9. ШОК! Директорка на училище правила групов секс с колега и охранител
  10. Скандално: Ученик намери гола учителката си в мрежата и сподели с приятели
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди