изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:19 EEST
ТЕМАТИЧНО ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ ЗА ФИНАЛ НА ПРОЕКТА “ЗАЕДНО УЧИМ , ТВОРИМ И ИГРАЕМ“    
ОбразованиеВ ОУ „Христо Смирненски“ и Обединено училище „Йордан Йовков“, партньори на Община Добрич по проект „Заедно, учим, творим и играем“, бяха обособени две групи за участие. Учениците бяха подбрани от групите, които допълнително изучават книжовен български език и са се изявили най-добре през учебната година. Организира се и се проведе тематично лятно училище в рамките на една седмица през месец юни, което включи пет тематични области, разпределени по дни. Децата бяха изведени от училищната среда в различна и непозната, в която те получиха нови знания под формата на игри и състезания. Те показаха наученото и изявиха своите способности и качества.


С много веселие и игри преминаха посещенията на учениците в Центъра за защита на природата и животните, в Градския парк „Свети Георги“, в Музея по Нова и Най-нова история, където е експозицията „Природата на Добруджа“, в Етнографската къща. Кулминацията на лятното училище бе еднодневната екскурзия в „Двора на Кирилицата“ в град Плиска. Там двата отбора от училищата партньори се състезаваха и показаха какво са научили по български език през учебната година.


Не бяха забравени и най-малките участници в проекта - децата от ДГ № 32 „ Зорница“. За тях беше организирана еднодневна екскурзия до Делфинариума във Варна.
Реализирането на идеята „Тематично лятно училище“ допринесе за развитието на творческия и интелектуалния потенциал на всяко дете и неговата социална  интеграция.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди