изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:14 EEST
УБИХА ЗЛОВЕЩ ПАЛАЧ ОТ „ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА”, ЗАПАЛИЛ ЖИВИ ДВАМА ТУРСКИ ВОЙНИЦИ    
По света Зловещ екзекутор на терористичната групировка „Ислямска държава”, който се „прочу” с това, че през 2016 година изгори живи двама пленени турски войници, е загинал по време на сражение в Сирия, съобщава „Дейли Мейл”. [null] Талип Акурт, известен с бойното си име Абу Тала ал Турки, беше сред главорезите на групировката, които участваха в потресаващото видео, показващо екзекуцията на двамата турски войници. Те бяха пленени в Алепо през 2015 година.

Той е бил убит от подкрепяната от САЩ сирийска съпротива на 7 юни в Хаджин - малък град в Източна Сирия. Талип Акурт беше в „синия списък” на турската полиция за издирвани бегълци, а наградата за него беше 1,5 млн. турски лири. Новината беше разпространена в интернет, включително и от Мерилендския координационен и аналитичен център в САЩ, който публикува информация, свързана с тероризма. Ал Турки и още двама негови съучастници – Хасан Айдън и Мухитин Буюкянгоз, които все още се издирват и за главите им има награда, бяха членове на групата „Ясар” – бригада за екзекуции на „Ислямска държава”, съставена от турци. [null] Те са отговорни за изгарянето живи на войниците Сефтер Тас и Фетхи Сахи, които успели да се внедрят в терористичната групировка.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди